Hologram
Dátum: 2010. március 22., hétfő, 20:37
...

 

 

…fáradt vagyok...

Testemen mégis végig-végig hatol az a szüntelen érzés, mely az úton követett, mikor még magam mellett éreztem. Belém nyilall, mint a villám, s vadul megrázza testemet. Kezem nem testén végighúzódó lázát akarta érzékelni, csak érzéseim üteme zakatolt át ruháján, melyet valójában meg sem érzett.
Mit érzett valójában?
Csak néma akarást!
Mely egója puszta jelentésének is oly örömömmel szolgált, mely azt mondatta: mily ostoba lélek, mely a káprázat álom küszöbén is képes tovább ringatózva, ködként látni engem!
Nevetve kicsinyes gondolatán, azt mondva erre: ki csak láttatva láttatja önmagát, játszadozva az önnön valóságának hitt szürke hályogon át, csak azt láttatja meg, mit önmaga elé képzel, s annak megfeleléseképp viselteti önmagát, eldobva ezzel mélységét, mely benne mélyen húzódik meg, s halvány látszatát is féltve kelt illuzionált hologramot.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ