Isten érett korbácskája: Kései sirató, de minek
Dátum: 2010. március 23., kedd, 14:52
Tényleg minek?
blank_pagehttp://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/live/20100323-kuncze-gabor-az-szdsz-bukasanak-okairol.html
Van búsongás liberáliséknál, kétségtelen. Én se nagyon tudok hová lenni - áhitozom itt a fehér kockára, hogy kösz, de most inkább semmit se kénék ebből a lejárt szavatosságú szarokkal teli kócerájból áprilisban. Kuncze - aki ugye a mindeig lezsidózott szadeszban a  kivételt képező Miska kancsó volt a maga joviális vidékies kinézetével - a videóban elmondja a szétesés okait. Örülök, hogy eljutott odáig, hogy lát magukban is hibát.
Én úgy érzem, kihúzták - ők maguk - alólam azt a fórumot ,ahol megélhettem volna a politikához fűződő érzéseimet, gondolataimat, netán hangot is adhattam volna azoknak. Na persze kíváncsi senki nem volt rájuk.
Ahogy valaki mondta a videóban, ha sok nagyon okos összegyűlik, orbitális baromság sülhet ki belőle. A hübrisz lecsapott. A kurva nagyképűségük, hogy csak ők tudják, merik, teszik. Csak egy kicsit kellett volna visszább venni az értelmiségi ledorongolós stílusukból, a kioktató pökhendi nagy arcból. Ennek markáns megjelenítője volt a szememben Horn Gábor meg kis kedvence, akit Kuncze is futtatott ezerrel, Kóka doktor. Még ha engem is, aki első perctől rájuk szavaztam mindig mindenhol, aki  életmódban sem álltam annyira távol tőlük (na nem milliárdos vagyok!), rohadtul irritál ez a hangnem, akkor mit szólhatott a csendes többség! A mindent jobban tudok, vazze és megmondom a tutit - empátia nélküli odaköpése. Megértem azt az elementáris indulatot, ami elsodorta őket és felhozta a Jobbikot. Na most leszek leárulózva.
Nem ezek a sávos agyúak fognak nyerni, ha bejutnak sokkal - ezt Hornék (meg a balfékek) baszták el, de nagyon. Félországot súlyosan érintő társ. gazdasági problémák nem létezhettek, mert nem tudták és akarták PC megfogalmazni. Rájuk megoldást sem kerestek, mert hisz a probléma nem is létezett ugye szerintük.
Nevetséges megmozdulásokat szerveztek már a végromlásukban, annyira hiteltelenekké váltak.  Halálra fúrták egymást -  azt se tudták intelligensen maguk közt kezelni. Nem sok választotta el tavaly a kisgazdás seprűnyél-effekttő e két részre esett agybajnok pártot... Mi volt tiszteletreméltó ebben? Ilyen társaságtól hogy lehetett volna elfogadni bármilyen reform - fájdalmas hatású - kierőltetését? Magukat se bírták tisztába tenni. A legantipatikusabb (e címmel írt könyvet) emberre bíztak olyan dolgokat, amikbe beletört  minden eddigi próbálkozás. Aztán, mikor lemondott,  magyar hangja: Horváth Ágnes borzolta az idegeket. Egészségügy - mindenkinek van horrorélménye - a legérzékenyebb terület! Nem cuncimókusokat hiányoltam az interpretálására, de valami hangyányi odafigyelést az egészre,  diktátumok és lenézés helyett.
És a kivívott közutálat elsodorta a vizitdíjat. Mert jól ráérzett a Fidesz erre, és a "minél rosszabb, nekünk annál jobb elvén" működve simán keresztülverte a hülye népszavazást. Grat alkotmánybírák, persze!

Budapest, na az külön tészta, arról legközelebb nyökögök. Így befejezni egy húsz évig tartó ciklust ...  :-( Szar évek jönnek számunkra, nincs kétségem (ahogy `94-ben se volt), de maguknak nevelték ezt a mérges, allergén szömörcét a liberális politikusok. Abban egytértek Kunczéval, hogy ennek a fájdalmas csípésétől talán életre galvanizálódhat végre egy normális szabadelvű párt. Minimális tolvajt se megtűrve maguk közt. (Azért a kampányhülyeségeket fikázva kitérhetett volna arra Kuncze Gábor, hogy az ő Lop Stopjuk is iszonyú erővel hullik vissza fejükre. Akkora gerendaként - amit kurvára nem akarnak most se meglátni a szemükben - ami már agyon is nyomta őket. Nemcsak a maszoppal kötött koalíció volt a hiba, inkább  ez a mutyiegyezség az utolsó percekig.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
leslie 2010-03-24 11:52 | Válasz erre | #2
Hmmm... Akkor kiben lehet hinni még?

élet 2010-03-23 22:08 | Válasz erre | #1
Kimerítő látlelet. Mélységesen egyetértek. Mi jöhet még..?

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ