Házimozi: Csodás álmok jönnek
Dátum: 2010. március 23., kedd, 22:22
Sok filmet nézek meg otthon DVD-n, mostantól megosztom az élményeimet. Ma este a Csodás álmok jönnek című amerikai filmet raktam be a lejátszóba.
Két emberről szól a film, akik egymásnak lettek rendelve. Mondják, van olyan szerelem, ami az égben köttetett. Talán ez is ilyen.



Aztán meghal a két gyerekük, végül a férj is, s a feleség nem bírja és megöli magát: utánuk hal. Ez a történet evilági síkja. A túlvilágon pedig a férj, aki a mennybe jutott, harcol, hogy újra a feleségével lehessen, aki az öngyilkossága miatt a pokolban van.

Amerikai feldolgozás, persze, időnként átmegy nyálba, mégsem ússzuk meg, hogy a könnyzacskók néha ki ne nyíljanak. De a férjet alakító Robin Williams és a feleséget játszó Annabella Sciorra színészi teljesíténye sokat dob a filmen. Pont.

Nem nézném meg még egyszer. De megfogott "az igazi szerelem már az égben eldöntetett"-téma feldolgozása. Miszerint tényleg van két tökéletesen egymásnak teremtett ember. A szerelem ereje és mindenek felé emelése szép szándék e filmben, még ha nem is mindig valósul meg. E témakörben nekem a legerősebb filmélményem A forrás (The fountain) című film Rachel Weisz-szel, Hugh Jackman-nal, Darren Aronofsky (Rachel Weisz férje mellékesen) rendezésében. Na az, az a mozi képes volt eljutni a szerelemből a halálba és az az örökkévalóságba. Ez a film valahogy képes volt megérinteni a végtelent.



Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Az a képességünk, hogy elismerjük tévedéseinket, intelligenciánk fokmérője. is. A bunkónak mindig igaza van."
Álló Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ