Magányos léptek!
Dátum: 2010. március 23., kedd, 23:03
gondolat...

 

 

 

 

Magyarázatot kéne szolgáltatnom, minden kifejezésemet, hiszen érthetetlen arcokra lelek, bármerre nézek. Megannyiszor hozzáadtok tévképzeteket, pedig a tó tükre tiszta, nem kavar rajta vihar, villámcsapás zaja. Menetelek arcaitok előtt, látom keserves lelketek illuzionált nyomorát, s várjátok a megmenekítő csodát. Kacagásotok visító üvöltés, melyet tán saját füleitek sem hallanak meg. Mily szánalmas ácsolt gondokkal élni, s a valót meg sem látni. Szorongásaitok félelmében, a legnagyobb félelmetek, saját félelmeid valós átélése, s szembenézése mindazokkal, s azzal, melyet újból s újból elétek kovácsol az élet. S csak meneteltek tovább a nagy úton, a nektek megrendezett színpadi soron. Minduntalan más szereplőkkel, de ugyanazt a darabot játssza elétek az élet. Homályos látásotok a ködön át elveszik, hiszen türelmetlenségetek az órát pörgeti. Angyalok tétlen sora feszült arccal követi lábaitok nyomát, s sietségeitek okozzák megváltásaitok halálát. Az ember legnagyobb hibája, hogy nem tanul semmiből. Átélt-megélt helyzetek, saját csapdánk, magunknak készíttetnek. Mintha folytonos köröket írnák le, mintha magunkat járnánk körbe. Ismerős helyzet, gyanús érzelmek, mi az, mit nem oldottunk meg? Kiálltunk, de szavunkat nem hallja senki sem, égben zeng, dühöng a semmibe, mint pusztában a homokvihar. Szélcsend kell már nékünk, bár olyanok valánk, mint a porszemes sivatag, felkap a szél, s hagyjuk, had repítsen. Nem teszünk, s nem gondolkodunk. Vélt gondolatainkban hisszük azt, hogy jó. Belül tomboló hurrikán megsemmisítő ereje dúlja viharát, s elsöpör mindent, mi az útjába áll. Vacogtok, fogaitok csikorgatva, ültök egymagatokban, szánjátok önnön magatokat, vártátok a vulkán kitörést mástól, vártátok hogy szavaitokat mások adják szátokba, vártátok azt a személyt, ki gondolataitok mélyére néz, olvas, mintha könyvet lapozna, szavak s érzelmek nélkül vártátok a lavinát, földet megrengető kettészakadást, de szélcsend van, nem borzolja hajaitokat az ágak metsző foga. 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
leslie 2010-03-26 19:27 | Válasz erre | #1
Ez mi akar lenni? Bocsesz, de nem vágom.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Ami lámpafényben igaz, az nem mindig igaz napfényben."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ