Sokkoló filmélmény
Dátum: 2010. március 29., hétfő, 14:09
Tegnap egy 2006-os olasz filmet néztem meg és meg kell mondjam, kirázott tőle a hideg. Jó értelemben véve, mert a mozi rendkívüli módon hatott rám. De meg is viselt. Különleges erős film az Arrivederci, amore, ciao, mindenkinek ajánlom.

A sztoriról kb. annyit, hogy a főhős, "Giorgio Pellegrini, a baloldali aktivistából lett terrorista Közép-Amerikába szökik, ahol egy gerilla- mozgalomhoz csatlakozik. 15 év elteltével megelégeli, hogy egy dzsungel mélyén kell élnie, és elhatározza, hogy visszatér Olaszországba. Minden vágya, hogy kényelmes, jómódú életet élhessen hazájában. A korrupt rendőrnyomozó, Anedda segítségével enyhe börtönbüntetést kap, miután feladja néhány korábbi társát. A börtönévek letelte után megpróbál normális civil életet élni, ezt azonban csak bűncselekmények (gyilkosság, erőszak, drogkereskedelem, nemi erőszak, lopás) árán érheti el..."

Ennyi áll az ajánlón és ez a leírás jól fedi a film cselekményét. A főhős baromi jóképű, ő meséli el a történetet és bizony ez a jóképű férfi nem pozitív karakter: hidegvérű, mindenféle morálon túli ember, szinte mellbe vág, mennyire hideg és kegyetlen. Fura, talán gyermekkorból visszamaradt "előítélet", hogy a szép emberek jók is egyben és sokszorosan megvisel, ha egy szép ember ilyen hideg és kegyetlen. 

Ráadásul ő a narrátorunk, az ő szemén keresztül mesélődik el a sztori, szenvtelenül és hidegen és ettől a néző még rosszabbul érzi magát, mert szinte ez a negatív főhős belerántja az életébe, az elméjébe, a cselekményébe és az ember a filmet nézve ettől rosszul érzi magát. Én speciel szinte sokkot kaptam tőle. Még ki kell hevernem. De hatalmas élményt is okozott a mozi. Még sokáig elkísér(t).

Nagy film, mégsem hallhattunk róla túl sokat, már meg sem kérdem, miért nem. DVD-n meg lehet venni, csak egy ezres. Bőven megéri.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
élet 2010-04-05 20:16 | Válasz erre | #2
Bocs, most vettelek észre. Én az xpress.hu-n vettem.

leslie 2010-03-30 12:47 | Válasz erre | #1
Hol lehet kapni?

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A jóságnak legyen ökle."
Jevgenyij Jevtusenko
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ