Sokkoló filmélmény
Dátum: 2010. március 29., hétfő, 14:09
Tegnap egy 2006-os olasz filmet néztem meg és meg kell mondjam, kirázott tőle a hideg. Jó értelemben véve, mert a mozi rendkívüli módon hatott rám. De meg is viselt. Különleges erős film az Arrivederci, amore, ciao, mindenkinek ajánlom.

A sztoriról kb. annyit, hogy a főhős, "Giorgio Pellegrini, a baloldali aktivistából lett terrorista Közép-Amerikába szökik, ahol egy gerilla- mozgalomhoz csatlakozik. 15 év elteltével megelégeli, hogy egy dzsungel mélyén kell élnie, és elhatározza, hogy visszatér Olaszországba. Minden vágya, hogy kényelmes, jómódú életet élhessen hazájában. A korrupt rendőrnyomozó, Anedda segítségével enyhe börtönbüntetést kap, miután feladja néhány korábbi társát. A börtönévek letelte után megpróbál normális civil életet élni, ezt azonban csak bűncselekmények (gyilkosság, erőszak, drogkereskedelem, nemi erőszak, lopás) árán érheti el..."

Ennyi áll az ajánlón és ez a leírás jól fedi a film cselekményét. A főhős baromi jóképű, ő meséli el a történetet és bizony ez a jóképű férfi nem pozitív karakter: hidegvérű, mindenféle morálon túli ember, szinte mellbe vág, mennyire hideg és kegyetlen. Fura, talán gyermekkorból visszamaradt "előítélet", hogy a szép emberek jók is egyben és sokszorosan megvisel, ha egy szép ember ilyen hideg és kegyetlen. 

Ráadásul ő a narrátorunk, az ő szemén keresztül mesélődik el a sztori, szenvtelenül és hidegen és ettől a néző még rosszabbul érzi magát, mert szinte ez a negatív főhős belerántja az életébe, az elméjébe, a cselekményébe és az ember a filmet nézve ettől rosszul érzi magát. Én speciel szinte sokkot kaptam tőle. Még ki kell hevernem. De hatalmas élményt is okozott a mozi. Még sokáig elkísér(t).

Nagy film, mégsem hallhattunk róla túl sokat, már meg sem kérdem, miért nem. DVD-n meg lehet venni, csak egy ezres. Bőven megéri.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
élet 2010-04-05 20:16 | Válasz erre | #2
Bocs, most vettelek észre. Én az xpress.hu-n vettem.

leslie 2010-03-30 12:47 | Válasz erre | #1
Hol lehet kapni?

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ