Isten érett korbácskája: József Attila, Radnóti Miklósné és a költészet napjára rendelt állampolgár
Dátum: 2010. április 11., vasárnap, 2:09
Eljöve április 11-e...
Már az van 2 órája. József Attila születése napja. De nem erről fog zengeni reggeltől az oszág. Nagyon nem, noha Galkó Balázs a Gát utcában - a szülőhelyen - elszavalja harmadszor és utoljára a költő összes versét. Már megszületett a Guinness-rekord is: április 9-én, pénteken 11 órakor Lillafüreden a József Attila-szobornál 300 miskolci középiskolás szavalta el József Attila Óda című költeményét, melyet 1933. júniusában Lillafüreden írt a költő.
Szóval valahol vele is kampánykodunk - adná isten, hogy ez legyen jellemző mindennapjainkra! - vasárnap Vígszínházban egész napos vershallgatás lesz. Jól jön majd a mai dohos  levegőtlenséghez. Mindenki pakolja is  eszeveszetten a youtube-re a Levegőt! című versét,  hogy vajon tényleg mikor fog szülni a szabadság végre nekünk játszani engedő rendet??? Hétfőtől nagyon elódázódik ennek a napja, basszus!

Én, mint a Kex együttes örök rajongója inkább őket teszem ide - nekem hitelesebbek, mint az öreg kommer Major Tamás... Íme A hetedik Baksával (mert nem a Hobó-változat az autentikus, lenyúlta, nekem ő a Baksa Soós poros lába nyomában sem érhet soha):A másik József Attila-vers, ami fenn van itt, a  csodálatos Tiszta szívvel, amiért ugye Attilánk röpült Szegedről a gagyogó-ragyogó Horger Antal "jóvoltából":Baksa-Soós János énekli (imádom, míg élek), akit vertek és elüldöztek de soha nem döngette a mellét hősleg ellenállóként, mint a most kommunistázó aljadékok. Tisztítson ez régi-régi felvétel valamit a 11-ei poshadt és reménytelen légkörön! :-)

Amit tovább rongált egy tegnapi hír, Radnóti Miklósné állapotáról és zsidó szeretet/?/kórházi helyzetéről. ( a Népszava cikke http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=281962 nyomán már evakuálták e "roncstelepről" és talán teljesül a 97 éves matróna vágya - ha felgyógyítják a "Honvédban" -  hazatérhet.) Ahol otthonát kifosztották, felforgatták... Ahogy  Facebookon is kívántam azoknak, akik ezt elkövették: szakadjon rájuk a Tajtékos ég! Március 4-e óta sínylődött ott felfekvéssel, méltatlan helyzetben. Szégyen. Költészet Napjára tekintettel aztán megmenekült, még jó, hogy szívós matéria ez a Fifi néni, minden színészek franciatanárnője a főiskolán...

Már átkozódni sincs kedvem, pusztán undor tölt el, mint Parti Nagy Lajost: "Fokozhatnám, nyelvem még volna tán hozzá, kedvem nincs. Próbálok viselkedni, nyugtatgatni magam, de tanácstalan vagyok, kétségbe vagyok esve. Valójában nincs kire szavaznom, mégis elmegyek, mert kötelességem, ha úgy tetszik, hazafias kötelességem a demokrácia mellett, tehát a fajradikálisok ellen szavazni. Eddig látok. Nem túl tágas perspektíva".

Űrszemétnek se lenne jó ez a politikusbagázs, a Holdat se szennyezném be velük. Mennék innen, de nem lehet: 


:-)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„Ha meg akarod változtatni a világot, előbb el kell fogadnod olyannak, amilyen."
Bertold Brecht
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ