Isten érett korbácskája: József Attila, Radnóti Miklósné és a költészet napjára rendelt állampolgár
Dátum: 2010. április 11., vasárnap, 2:09
Eljöve április 11-e...
Már az van 2 órája. József Attila születése napja. De nem erről fog zengeni reggeltől az oszág. Nagyon nem, noha Galkó Balázs a Gát utcában - a szülőhelyen - elszavalja harmadszor és utoljára a költő összes versét. Már megszületett a Guinness-rekord is: április 9-én, pénteken 11 órakor Lillafüreden a József Attila-szobornál 300 miskolci középiskolás szavalta el József Attila Óda című költeményét, melyet 1933. júniusában Lillafüreden írt a költő.
Szóval valahol vele is kampánykodunk - adná isten, hogy ez legyen jellemző mindennapjainkra! - vasárnap Vígszínházban egész napos vershallgatás lesz. Jól jön majd a mai dohos  levegőtlenséghez. Mindenki pakolja is  eszeveszetten a youtube-re a Levegőt! című versét,  hogy vajon tényleg mikor fog szülni a szabadság végre nekünk játszani engedő rendet??? Hétfőtől nagyon elódázódik ennek a napja, basszus!

Én, mint a Kex együttes örök rajongója inkább őket teszem ide - nekem hitelesebbek, mint az öreg kommer Major Tamás... Íme A hetedik Baksával (mert nem a Hobó-változat az autentikus, lenyúlta, nekem ő a Baksa Soós poros lába nyomában sem érhet soha):A másik József Attila-vers, ami fenn van itt, a  csodálatos Tiszta szívvel, amiért ugye Attilánk röpült Szegedről a gagyogó-ragyogó Horger Antal "jóvoltából":Baksa-Soós János énekli (imádom, míg élek), akit vertek és elüldöztek de soha nem döngette a mellét hősleg ellenállóként, mint a most kommunistázó aljadékok. Tisztítson ez régi-régi felvétel valamit a 11-ei poshadt és reménytelen légkörön! :-)

Amit tovább rongált egy tegnapi hír, Radnóti Miklósné állapotáról és zsidó szeretet/?/kórházi helyzetéről. ( a Népszava cikke http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=281962 nyomán már evakuálták e "roncstelepről" és talán teljesül a 97 éves matróna vágya - ha felgyógyítják a "Honvédban" -  hazatérhet.) Ahol otthonát kifosztották, felforgatták... Ahogy  Facebookon is kívántam azoknak, akik ezt elkövették: szakadjon rájuk a Tajtékos ég! Március 4-e óta sínylődött ott felfekvéssel, méltatlan helyzetben. Szégyen. Költészet Napjára tekintettel aztán megmenekült, még jó, hogy szívós matéria ez a Fifi néni, minden színészek franciatanárnője a főiskolán...

Már átkozódni sincs kedvem, pusztán undor tölt el, mint Parti Nagy Lajost: "Fokozhatnám, nyelvem még volna tán hozzá, kedvem nincs. Próbálok viselkedni, nyugtatgatni magam, de tanácstalan vagyok, kétségbe vagyok esve. Valójában nincs kire szavaznom, mégis elmegyek, mert kötelességem, ha úgy tetszik, hazafias kötelességem a demokrácia mellett, tehát a fajradikálisok ellen szavazni. Eddig látok. Nem túl tágas perspektíva".

Űrszemétnek se lenne jó ez a politikusbagázs, a Holdat se szennyezném be velük. Mennék innen, de nem lehet: 


:-)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ