Isten érett korbácskája: Jó ég, hol élünk? És hogyan??
Dátum: 2010. április 22., csütörtök, 14:21
Csak úgy hőzöngök... Mást mit tehetnék?
Most már minden hömpölyög itt; míg fenn a vulkáni hamu (jól megaszonta az Halotti Beszéd: "yſa pur eſ chomuv uogmuc"= biza por és hamu vagyunk) , itt lent a katyvasz árad. Már mellig járunk benne.
Daróczi halála már a Hajdú Péter és a TV2 pénztermelő nézettség-generátora lett, újabb és újabb hajmeresztéssel. Most konkrét gyilkosságról verik a habot, sőt pénz miatti kivégzésről delirál az x. "legjobb" barát meg a papa. E mellett repülnek a nem is visszafogott storys gyanúsítgatások a volt kormányszóvívő meleg hajlamaira, a világverő vörös bögyössel folytatott kamuviszonyra, a fenn az ernyő, nincsen kas -típusú pénzszórására...
Nekem mindegy az is, ha meleg is volt Daróczi Dávid - és a honunk mai  Blaha Lujzája (khmm, elnézést az igazitól) eljátszotta esetleg a boldog jegyest majd az özvegyet. Az a lényeg, hogy mennyire szomorú ez: egy olyan ember, aki messziről jött és nagyon lentről feltört, aki a gimnáziuma - ma alapítványban is továbbélő - legjobb feje volt, értelmetlen halálával semmit nem vihet előre az övéi sorsán. Csak így emlékeznek majd rá: a mindenféleképp  összeköpködött "tükör által homályosan", hogy Bergmant idézzem.
Nem a fényes példakép, a tanulással, emberi kvalitásokkal sikert elérő kedves, szeretett  cigány hős marad meg az emlékezetben, hanem a látszatcsillogást hajszoló, azért mindent feláldozó elbukott... Ki akarja majd követni ezek miatt és után nehéz útján?? Minek kell a bulvárt ennyire magukra húzni az őt tisztázni akaróknak? Miért nem egy normális újságírónak adták  az oknyomozás munkáját?
 Friderikusz médiaguruságát a szintén öngyilkossá lett 1985-ös szépségkirálynő, Molnár Csilla segélykiáltásszerű halálát (és életét) feltáró kötetével kezdte. Miért nem ilyen formátumú ember lát neki feldolgozni e húsvéti halált és az azt megelőző furcsa sorsot??? Nem ő, a ma már hahdenagy ember persze, hanem egy szintén jótollú és nem a szenyában vájkálni akaró tisztességes. Aki utánajár és nemcsak gyanúsít.
(Daróczi se akart elmenni, jelzik az sms-esei.) Az Isten óvd a királynőt! jó és alapos munka. By the way, a lánynak szobrot  akarnak állítani Fonyódon, mint a annak a korszaknak tragikus szimbólumának. A mi korunké meg Daróczi lehetne sajnos.
 
Na ha már újságírásnál tartunk, ami bizonyos orgánumokat tekintve kac-kac-kategória :-DD -   akkor lássuk a Patríciára fazonírozott Szabó Anikó esetét önmagával... Szegény nem nagy írói talentum, de nagy szájú (minden értelemben, ami látványnak se szép, de legalább úhhh) mégis négy évig a Cosmopolitan nemzetközi csajbiblia főszerkesztője lehetett.( Meg ugyanakkor még két Sanoma-lapé; franc se érti hogy és miért - illetve bizonyos művészi tevékenységére utalnak sokan...)
Eme általa is vezetett Cosmo már el is határolódott tőle "filmszereplése" okán az internetes társadalom harsány röheje közben, hiszen annyira egykutya mindkettő! Felszínes, sznob zsizsegés a semmiről  fényes papíron+offszet nyomásban, kurvadrágán hazudva egy hamis életideált. Amit ők a Szex és NY-ban véltek megtestesülni.
De az egy édes habsemmiség négy jópofa amcsi nővel, szellemes dumákkal és sok Manolo Blahnik cipőreklámmal. A főhősnő, JSP meg ténylegesen igen csúf, de valamiért bírt gyakran nagyon mutatós is lenni a görbe virgácsaival, lófejével, girnyó alakjával - ez is csak poén a film készítői részéről, hogy ő a SUPER WOMAN... Nekem amúgy Cynthia Nixon, a vörös ügyvédnő+anyuka a kedvencem, de mindegyik nőfigura találó.
DE csóri Patríciánk komolyan veszi magát sajnos! Ő  hun Carrie Bradshaw-ként csetlett-botlott nyomorult outfittekben az RTL-készítette vállalhatatlanul szar videón - a Szex és NY új filmjével  éltek vissza bűnpocsék módon - Nos, ez  olyan undorhullámot indított el, hogy ennek nyomán e "mű" minden írmagját levette anyakanálisa. Szegény szingliangyalka - mert ez életmód fennkölt papnőjét alakítja mindenhol - celebként, nőként=brr! annyira érdektelen és irritáló, nyomokban emberként pedig olyan eszementen nagyképű a semmijére (és a bukására), hogy csak naaa.   Még maga  Kiszel Tünde megistenül hozzá képest a kommentekben!! - képzeljük el... 

Ez a cölöpgyártás csak így megy Agyarisztánban? Íme a recept: aki tiszta volt és tiszteletreméltó, azt lehúzni, felkavarni a fekáliát körülötte és kenni és kenni, míg csak a botrány szaga marad utána, aki meg mindig is semmi volt, annak filmet adni, (ha csak nem egy életre akarták így ellehetetleníteni Patikát, mert az sikerült ezzel), futtatni, szerepeltetni, pedig csak a nullasága jön át mindenhol, más egyéb nem. Szánalomgombóc szegényke: ezt megérni, hogy a neki tavaly vagy mikor még alázatosan nyalintó kolleginák is megtagadják, na e` mán döfi!

Magyar sajtó rulez! Posvány és posványabb között lehet választani (és még csak azt sem mondhatjuk, hogy ez vasárnaptól érvényes állapot)l? Színes-szagos szentcsaládos riportok áradoznak a vezérről mellette meg jó indulatúnak hazudott porbarántóak a cigányról, aki mert nagyot álmodni és meg is lépte?   Ájj, de fasza lesz!
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Let it be 2010-04-24 01:20 | Válasz erre | #5
Lealázta magát, tényleg nem elegáns rugdosni, de hogy naiva lenne, nanemá... Döntéshozó főnök, ízlésformáló volt, ezt ne felejtsük el! Én tudom felnőttként, hogy alkalmas vagyok-e valamire vagy se. Hogy milyen a hangom, a megjelenésem, a lényem, a tehetségem, ha van. És akkor azt mondom, hogy (mégha kellett is nagyon az a zsé az RTL-től), hogy kedveseim, ezt neee. Majd inkább elmondom natúrban, hogy szeretem a Szex&NY-ot.
De nem képzelem, hogy egyenrangúan játszom ezekkel a vérprofikkal. Vagy elmegyek a teljes, hofis karikatúráig, és én röhögök a legjobban magamon eközben. De nem vérkomolyan hiszem magam budapesti Carrie-nek!
Ha pedig négy évig ízlésformáló vagyok egy világlapnál, akkor adok magamra: nem ennyire gaggyer környezetben, ruhákban, sminkben, szöveggel csetlek-botlok a nagyérdemű elé.

Önmagát köpte így szemen, meg pláne azt a nagyvilági stílt, amit hirdetett (már persze ahogy azt Bivalybasznád-alsón elképzelik). Na, ezen röhögtek kíméletlenül: a mérhetetlenül felpüffedt és azonnal szét is pukkadt egóján.

Legyen ez örök tanulság a cölöpöknek, hogy megértsék végre: a "van mire szerénynek lenni!" mondat biza nagy igazság.
Egy újságírónőnek pedig legyen mindig kéznél szellemes és ütős szövege. Ez a minimum.

Jó magyar szinglinek meg ugye a Kéki Kata bőrébe bújt Hámori Gabriella lett beállítva. Nekem az ő figurája se volt túl meggyőző, de hát jó színésznő még gyengus filmben is. A Szexben pedig a négy nő legtöbbször párban él (sőt feleség, anya is), csak néha nincs pasijuk, ezt a szinglizést tehát alapból se értem.
Ez a magyar Patanikó a kényszer-szingli tipikus esete.
Utóljára módosítva: 2010-04-24 01:30

élet 2010-04-23 16:51 | Válasz erre | #4
És ami Daróczi halála óta vele kapcsolatban történik, az szerintem is szégyen.

élet 2010-04-23 16:48 | Válasz erre | #3
Nekem "volt szerencsém" látni az ominózus felvételt. Háááát, nem tudom...Arról nem ő tehet, hogy nem színész, tehát úgy beszél, mint egy amatőr és ezt az amerikai szereplők profi szinkronhangjai csak még jobban kihangsúlyozzák. Színjátékkal ugyanaz a helyzet.
Az elmondott szöveg harmatgyenge és erőltetett. Ez nem az ő hibája. Bár ha újságíró, beleírhatott volna a mondandójába, hogy kevésbé legyen ilyen szellemtelen. Mindegy, előre nem láthatta, mi sül ki belőle, lehet, az ötlet elsőre jól hangzott, de igen kellemetlenül sült el, az tény. Visszacsinálni pedig már nem lehet. Valaki az RTL-nél azt hitte jó ideje(a dzsungelshowban dobták be először ezt a lányt a köztudatba, elsőként esett ki), ez a lány a magyar szinglik színes-ékes-érdekes-bájos-stb. prototípusa. Nem jött be.

Let it be 2010-04-23 01:06 | Válasz erre | #2
Kedves leslie!

Kösz :-)!

Amúgy itt osztják a szerencsétlent, http://comment.blog.hu/ - ezen belül hrcs_123 22-én 15.24.19-kor tett fel pár elmentett változatot e méltán híres klasszik műből. Erős idegek kellenek hozzá, előre szólok: a nyugalom és az ép ész megzavarására alkalmas!! Jó ízlésről szó se essék.
Érdemes a szövegeket is elolvasni; de hát nem kell a pofonfa alá állni, és két kézzel őrülten rázni ugye...
Beszélni meg olyan szinten nem tud szegénykém - atomtámadást megidéző hangszín, flexes intonálás, bornírt stílus, stb. - hogy jobb lett volna elmutogattatni az egész mélyenszántását...

Sajna, ez egy műsor, amit az RTL-es főszerkesztő "szórakoztatónak" vél.
Utóljára módosítva: 2010-04-23 01:21

leslie 2010-04-22 18:36 | Válasz erre | #1
Mélységesen egyetértek minden egyes soroddal.
Amit Daróczival művelnek, az gyalázat, oknyomozó újságíró után meg ne kiálts, szinte már nem is maradt egy sem a placcon, alig-alig vannak-maradtak és mindenhonnan ömlik a szenny. Gyalázat.
Ominózus Sz.P.-féle videót nem láttam, mire ráleltem a témára, már mindenhonnan levették a videót.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Aforizmák
„ Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ