Karrier-küzdelmek
Dátum: 2010. április 26., hétfő, 11:36
Zseniális francia thrillert tettem be a DVD-lejátszómba, a mozi címe: Fair play. Hát ebben a filmben ezek a játszmák mindennek nevezhetők, csak "fair"-nek nem.

A filmben egy munkahely kis közösségének tagjait láthatjuk, először két barát evezget békésen, az egyik hasznos tanácsokkal látja el a másikat, miként is kell egy munkahelyen előrébb jutni, s a célod elérni, vagy egy szerződést összehozni. A tanácsokat osztogató barátban alig ismertem föl az egyébként piszkosul jóképű Benoit Magimel-t, annyira jól volt álcázva azzal a hihetetlenül béna hajjal, a szemüveggel és a néhány kiló műhájjal, amit mellkasára gördítettek a sminkesek.

A következő jelenetben a főnök hívja squasholni egyik beosztottját, Magimel előző jelenetben okított barátját, s a srác először még azt hiszi, azért hívták, mert ez előrelépést jelenthet neki a ranglétrán, de a falnak csapkodás közben kiderül, tévedett és a főnök megalázni akarja őt. És ekkor a valódi idézőjeles ping-pong közben valódi meccs zajlik a két munkatárs között: hol itt van a labda, hol ott, hol ez véti el a szervát, hol pedig a másik. Zseniális meccs, váratlan fordulatokkal.A következő meccs egy golfjáték, ami megszokottan, békésen indul, itt a főnök apósa, az igazi főnök hozza egyre nehezebb helyzetbe vejét, zseniálisan, s az egyébként győztes típusú vej egyre több labdát vét el.

Utána az egyre zseniálisabban antipatikus Magimelt láthatjuk az Oscar-díjas Marilon Cotillard-dal, amint zsarolással megpróbálja rossz helyzetbe hozni barátját (s Cotillard segítsége kell neki ehhez, ezért zsarolja meg), aki elhappolt előle egy megbízást. Ez a jelenet is zseniálisan van felépítve, hogyan válik a jelenet elején vesztesből győztes és a győztesből vesztes. Itt mindenki zsarol mindenkit mindennel, amivel csak lehet.

Majd, szinte az egész megkoronázásaként közös csapatépító tréningen láthatjuk együtt már az egész csapatot, s a vadvízi-evezésnél elképesztő indulatok törnek elő és a végkifejlet finoman szólva is félelmetes. Nem lövök le minden poént. Ez a 2006-ban készült mozi zseniálisan van felépítve, megkomponálva – és hátborzongatóan félelmetes.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ