Karrier-küzdelmek
Dátum: 2010. április 26., hétfő, 11:36
Zseniális francia thrillert tettem be a DVD-lejátszómba, a mozi címe: Fair play. Hát ebben a filmben ezek a játszmák mindennek nevezhetők, csak "fair"-nek nem.

A filmben egy munkahely kis közösségének tagjait láthatjuk, először két barát evezget békésen, az egyik hasznos tanácsokkal látja el a másikat, miként is kell egy munkahelyen előrébb jutni, s a célod elérni, vagy egy szerződést összehozni. A tanácsokat osztogató barátban alig ismertem föl az egyébként piszkosul jóképű Benoit Magimel-t, annyira jól volt álcázva azzal a hihetetlenül béna hajjal, a szemüveggel és a néhány kiló műhájjal, amit mellkasára gördítettek a sminkesek.

A következő jelenetben a főnök hívja squasholni egyik beosztottját, Magimel előző jelenetben okított barátját, s a srác először még azt hiszi, azért hívták, mert ez előrelépést jelenthet neki a ranglétrán, de a falnak csapkodás közben kiderül, tévedett és a főnök megalázni akarja őt. És ekkor a valódi idézőjeles ping-pong közben valódi meccs zajlik a két munkatárs között: hol itt van a labda, hol ott, hol ez véti el a szervát, hol pedig a másik. Zseniális meccs, váratlan fordulatokkal.



A következő meccs egy golfjáték, ami megszokottan, békésen indul, itt a főnök apósa, az igazi főnök hozza egyre nehezebb helyzetbe vejét, zseniálisan, s az egyébként győztes típusú vej egyre több labdát vét el.

Utána az egyre zseniálisabban antipatikus Magimelt láthatjuk az Oscar-díjas Marilon Cotillard-dal, amint zsarolással megpróbálja rossz helyzetbe hozni barátját (s Cotillard segítsége kell neki ehhez, ezért zsarolja meg), aki elhappolt előle egy megbízást. Ez a jelenet is zseniálisan van felépítve, hogyan válik a jelenet elején vesztesből győztes és a győztesből vesztes. Itt mindenki zsarol mindenkit mindennel, amivel csak lehet.

Majd, szinte az egész megkoronázásaként közös csapatépító tréningen láthatjuk együtt már az egész csapatot, s a vadvízi-evezésnél elképesztő indulatok törnek elő és a végkifejlet finoman szólva is félelmetes. Nem lövök le minden poént. Ez a 2006-ban készült mozi zseniálisan van felépítve, megkomponálva – és hátborzongatóan félelmetes.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ