BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Isten érett korbácskája: Dennis Hopper elhunyt
Dátum: 2010. május 29., szombat, 21:53
Elporzott az egyik szelíd motoros :-(((
Várható volt : nagybeteg testét fokról fokra falta fel a rák. Közben nagyon randa magánéleti válságba turbózta magát utolsó, ötödik feleségével - írták a szenyák, hogy ezt leginkább a valamelyik előző nejétől származó lánya habosította körülötte. Pénzről, vagyonról folyt a gusztustalan marakodás utolsó percéig - pedig a legnagyobb értéke a tehetsége volt.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dennis_Hopper Itt fel van sorolva minden filmje, de bármennyiben is szerepelt Oscar-díjat is bezsebelve -  nekem ő az ízirájder. Írta és rendezte azt a 69-es kultfilmet, - melynek operatőrje a magyar!! Kovács László volt -  amit zsenge tiniként 14 alkalommal végignéztem bőgve, mindig reménykedve abban - pedig nem voltam teljesen hülye, becsszavamra! - hogy na, most, most tényleg mégis csak életben marad a két srác. (Ahogy Fellini Országútonjában is x ezredszer is abban bíztam, hogy a hegedűs fiú - Richard Basehart - megmenekül Zanpano dühétől, és boldog lesz a Masina játszotta tünemény kis Gelsominával. Ahogy Bergman Jelenetek egy házasságból-jában is ötvenszer is végig izgultam, hogy tényleg újra egymáséi lesznek-e?)

Szerintem azok a legnagyobb filmek, amik még így, rongyosra nézve is folyton újdonságként hatnak, és felkorbácsolnak abban a hitben, hogy a jó fog győzni. Mert annak a jegyében készültek, csak hát a valóságot kell mutatniuk, ahol pedig a tiszta és a szeretnivaló gyakran bukik. Én - őszintén szólva - leginkább Peter Fondáért aléltam akkor, noha Dennis karakteresebb volt  a szőke, éteri fiúnál. Istenien kiegészítették egymást e road movie-k legngyobbikjában, de igazán már csak mosolyaik, lebegésük és a fantasztikus zene maradt meg bennem. Itt tűnt fel először a szabályos fogsorú Jack Nicholson, a piás ügyvéd szerepében, aki boldogan tart velük  átrohanni Amerikán, bele a végzetükbe...

Íme, hogy igazam van, zseniális így kiragadott kockákban is és csoda a zene!


Jó száguldást Dennis! (pedig hogy utálom a büdös, hangos chopperokat amúgy  városban!!!)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
leslie 2010-05-30 12:00 | Válasz erre | #1
Minden egyes szavaddal mélységesen egyetértek!

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ