Isten érett korbácskája : Érted
Dátum: 2010. március 22., hétfő, 4:27
Ami a csövön kifér... Meg ami eszembe jut itt Levédia-alsón.
Az a kis népszerű Benedek tényleg meghozta. Zsákban, ahogy kell és elő van írva nekije.  A Szent István park hemzsegett is a kieresztett gyerekektől 0-tól 5-6 évesig. Virág még sehol az ágyásokban, de a bokrok már katonás tüsire vágva. A bátrabb cukrászdák a környéken már kiülősben nyomatják és ott pohosodott az egyik széken a kádári kiskölyök-álmok vágyteljesítő varázslója is, Pöttyöslabda Tibi bácsi.
Az utak már előírásszerűen feltúrva, a lámpavasakon keménypapír-formában de lógnak a drágáink: a mindent teli rondító politika szappanoperahősei és hősnői. Brrr - ezeket kell nézni, hogy a jó isten a  tavaszi széllel fújná őket a francba!
A város ennek ellenére próbál ébredezni a tél végtelenül hosszú szorításából  - állítólag az egyik legmelegebb volt ez a történelemben: aki ezt kistatisztikázta, az is  a kapd be gyíkok-kategória cartmenesen.  Minden virágbolt tel van színes szépségekkel, nyulakkal, tojásokkal. Bálint-nap után, anyák napja és ballagás előtt még bepróbálkoznak ilyen csendéletekkel - hisz egy-egy nyúlfészek, úgy kellhet a lakásba, mint egy falat kenyér, ha nem is annyiért.
Már peep-toe fazonú (lábujj kint szellőzik) nyári szandálban is láttam anyukát, már vedlik le a népek pufi fekete dzsekiket lassan, már kikeltek a Margit híd melósai téli álmukból és tán  alattuk ring a Dunán az ütött-kopott csónak figyelve, ki és mi hullik épp a vízbe... (jelzem a Golden Gate építésénél Joseph Strauss 1933-ban hálót feszített ki a híd alá felfogva potyogó munkásait és a törmeléket - de voltak még így is halálestek sajnos. 2010-ben itt  még ennyi sincs a biztonságért) Szóval, csak igazi tavasz lesz, még ha nekem annyira ez az április semmi jót se ígér...
Vagy de mégis:  azért Ati - Serbán Attila http://hu.wikipedia.org/wiki/Serb%C3%A1n_Attila - 25-i koncertje a Lovag utcában, ha beférek a felaljzott rajongóktól! Ő lesz a Madách Színház Jézus Krisztus Szupersztárjának Júdása is idén. Legalább van valaki, aki itt a tehetségével hasít. Egy fecske is csinálhat nyarat????


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
élet 2010-03-22 08:30 | Válasz erre | #1
Igen, már megesett, hogy egy fecske nyarat csinált és miért ne ismételné meg magát a történelem..?:)

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ