Isten érett korbácskája : Érted
Dátum: 2010. március 22., hétfő, 4:27
Ami a csövön kifér... Meg ami eszembe jut itt Levédia-alsón.
Az a kis népszerű Benedek tényleg meghozta. Zsákban, ahogy kell és elő van írva nekije.  A Szent István park hemzsegett is a kieresztett gyerekektől 0-tól 5-6 évesig. Virág még sehol az ágyásokban, de a bokrok már katonás tüsire vágva. A bátrabb cukrászdák a környéken már kiülősben nyomatják és ott pohosodott az egyik széken a kádári kiskölyök-álmok vágyteljesítő varázslója is, Pöttyöslabda Tibi bácsi.
Az utak már előírásszerűen feltúrva, a lámpavasakon keménypapír-formában de lógnak a drágáink: a mindent teli rondító politika szappanoperahősei és hősnői. Brrr - ezeket kell nézni, hogy a jó isten a  tavaszi széllel fújná őket a francba!
A város ennek ellenére próbál ébredezni a tél végtelenül hosszú szorításából  - állítólag az egyik legmelegebb volt ez a történelemben: aki ezt kistatisztikázta, az is  a kapd be gyíkok-kategória cartmenesen.  Minden virágbolt tel van színes szépségekkel, nyulakkal, tojásokkal. Bálint-nap után, anyák napja és ballagás előtt még bepróbálkoznak ilyen csendéletekkel - hisz egy-egy nyúlfészek, úgy kellhet a lakásba, mint egy falat kenyér, ha nem is annyiért.
Már peep-toe fazonú (lábujj kint szellőzik) nyári szandálban is láttam anyukát, már vedlik le a népek pufi fekete dzsekiket lassan, már kikeltek a Margit híd melósai téli álmukból és tán  alattuk ring a Dunán az ütött-kopott csónak figyelve, ki és mi hullik épp a vízbe... (jelzem a Golden Gate építésénél Joseph Strauss 1933-ban hálót feszített ki a híd alá felfogva potyogó munkásait és a törmeléket - de voltak még így is halálestek sajnos. 2010-ben itt  még ennyi sincs a biztonságért) Szóval, csak igazi tavasz lesz, még ha nekem annyira ez az április semmi jót se ígér...
Vagy de mégis:  azért Ati - Serbán Attila http://hu.wikipedia.org/wiki/Serb%C3%A1n_Attila - 25-i koncertje a Lovag utcában, ha beférek a felaljzott rajongóktól! Ő lesz a Madách Színház Jézus Krisztus Szupersztárjának Júdása is idén. Legalább van valaki, aki itt a tehetségével hasít. Egy fecske is csinálhat nyarat????


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
élet 2010-03-22 08:30 | Válasz erre | #1
Igen, már megesett, hogy egy fecske nyarat csinált és miért ne ismételné meg magát a történelem..?:)

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ