Vörös és fekete
Dátum: 2010. október 18., hétfő, 22:23
Mi már tudjuk, nem babra megy a játék. Nem mindegy milyen vizuális kultúrával találkoznak gyermekeink az otthonaikban, iskolában, a virtuális és valóságos közösségi tereken.

 

 Festményeim a geometrikus művészet kategóriájába sorolható. Műveimben a kiszámított véletleneket és a feszesen komponált képi törvényeket egyaránt felfedezheti a figyelmes látogató. A festő a színek és formák végtelen változatos világából meríti témáit. Hogy mit tart ecsetjére méltónak az már az érdeklődésétől és a választásától függ. Az utóbbi időben különösen a vörös a fekete és a fehér színek kombinációi érdekeltek. Hogy miért, az számomra is nyitott kérdés, de mágikus erővel vonzott ez a színharmónia. A fizika törvényei szerint az ellentétek vonzzák egymást, úgy tűnik ez a művészetre is igaz lehet. A művek egy másik csoportjában a redukált fekete fehér és színes szürke színek érdekeltek. Kirajzolódik egy másik témakör is, amely az ellipszisekben rejlő lehetőségekről szól. A kiállítást kérem fogadják azzal a szeretettel, amellyel készítettem. 

www.devenyijanos.hu

 

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
leslie 2010-10-21 08:24 | Válasz erre | #1
köszönjük!:)

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ A probléma csak ennyi: művész tudsz-e maradni, miközben felnőtté válsz, mert minden gyermek művész."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ