Oldás és kötés
Dátum: 2010. november 10., szerda, 20:53
Sehol nincs egy szöglet, sehol egy vonalzóval húzott vonal. Gömbölydedségük lenyűgöző, látványuk megragadó, kiegyensúlyozott formaviláguk feminin érzelmeket kelt. Talán a legnehezebben szerkeszthető geometriai forma.

 

Elnyújtott folyamatosan gördülő vonalaik végtelenül egyszerűek, és nehezen megfoghatóak. Sehol nincs egy szöglet, sehol egy vonalzóval húzott vonal. Gömbölydedségük lenyűgöző, látványuk megragadó, kiegyensúlyozott formaviláguk feminin érzelmeket kelt. Talán a legnehezebben szerkeszthető geometriai forma. Ellipszisek. Egymáshoz rendelt szín és formaritmusuk változatos kompozíciós megjelenésre inspirált. A színek lefedik egymást, az ismétlődő elcsúsztatott ellipszisek kontrasztba kerülnek, továbblendítik a motívumot  Olykor egymáshoz simulnak, és  körbeölelik egymást, vagy egymásnak feszülnek .Máskor hullámvonalat követnek mintha táncot lejtenének, vagy az egyik pólusról mint a legyező szétnyílnak. A lehetőségek sokszínű változatossága, új és új ötleteket hívott életre. A háttérben megjelenő gördülő szimmetria, a csipkéző fodrok, a helyenként megjelenő teljes ellipszisfoltok, hangsúlyosan tagolják a felületet. A részletformák egymásba metsződnek, fedésbe takarásba kerülnek térben előrébb, vagy hátrább tolják egymást, mindezt a színek és formák tovább hatványozzák, a szikrázóan fehér háttér előterében. Micsoda karneváli színpompa, ellipszisek vonulása, oldás és kötés.

 

network.hu

 

 

network.hu

 

 

www.devenyijanos.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ