Budakeszi művészek, a budakeszi rászorulókért
Dátum: 2010. december 24., péntek, 11:09
Nagy sikerrel zárult a Budakeszi művészek jótékonysági kiállítása. A művek harmadát megvásárolták, a befolyt 220 000 Ft oda kerül, ahol a legnagyobb rá a szükség.

 

A Budakeszi művészek által felajánlott alkotások értékesítése, alig remélt sikerrel végződött. A vásárlások révén jelentős összeg 220 000 Ft  folyt be, amelyet teljes egészében a Budakeszin élő szociálisan rászoruló családok, idős beteg emberek megsegítésére fordítunk, a Budakeszi Katolikus Caritas  közreműködésével.

Köszönjük a művészek nemes felajánlását, köszönjük a kiállítás megszervezésében és  lebonyolításában nyújtott önzetlen segítséget, a Budakeszi polgárok összefogását,  a közreműködést , és a vásárlásokat.

 

 

A kiállítás megnyitójáról készült teljes videófelvétel három részletben a youtube-on megtekinthető.

Első rész:

http://www.youtube.com/watch?v=VNTIpiWOLiM

Második rész:

http://www.youtube.com/watch?v=tqz5g1_Dr2s

Harmadik rész :

http://www.youtube.com/watch?v=jEE-y7mkAaU

Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília köszöntője . Elhangzott a kiállítás megnyitóján :

Tisztelt Budakeszi Polgárok!

Igen tisztelt Nagytiszteletű Úr!

Tisztelt kiállító Művészek!

Kedves Barátaim!

 

 

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm a jelenlévőket abból az alkalomból, hogy a Budakeszin élő és tevékenykedő képző-, ipar- és fotóművészek felajánlásából megrendezésre került az első karácsonyi, jótékonysági kiállítás, amelynek célja a Budakeszin élő rászoruló honfitársaink megsegítése. Városunk vezetése a képviselőtestület elhatározásával egybehangzóan cselekvő módon kívánja polgártársainkat szolgálni. Nem csak a politikai vállalásunkból kötelességszerűen reánk háruló feladatokat tekintjük szolgálatnak, hanem a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmával elsőrendű kötelességünknek tekintjük a társadalom peremére sodródott, elesett emberek, rászoruló polgártársaink megsegítését is. A közösség elsőrendű feladata ugyanis az egymás iránti elkötelezettség, szolidaritás vállalása. Hiszen az egymás iránt érzett felelősségben, végső soron a városunk boldogulásáért érzett felelősségben vélhetjük felismerni azt az összetartó erőt, amelyre bátran építhetünk egy új várospolitikát.  Mégis az egymásnak nyújtott segítségadás vállalása – úgy gondolom – mostani helyzetünkben, a karácsonyi ünnepek közeledtével, nem lehet csupán szimbolikus jelentőségű.

 

 

Ezen a helyen érzem szükségét annak, hogy őszinte és hálás köszönetemet fejezzem ki a kiállító művészeknek felajánlásukért. Nagyra értékelem az itt kiállító művészek nemes gesztusát, akik – tudtom szerint – az első megkeresésére készséggel és messzemenő segítő szándékkal álltak a kiállítást szervezők rendelkezésére. Egyúttal kedves kötelességem, hogy örömmel üdvözöljem ezt a kiállítást, amely szépen rávilágít a városunkban tevékenykedő és alkotó művésztársadalom jelentőségére. A helyi társadalom egységében gondolkodva ez a mai kiállítás is bizonyság számomra, hogy várospolitikánk nem hagyhatja a továbbiakban figyelmen kívül a körünkben élő és alkotó művészeinket. Velük komoly kulturális és társadalmi tényezőként kell számolnunk a jövőben. Remélem, hogy a mostani karácsonyi kiállítás egy hagyományteremtő alkalom,  amely alkalommal a jövőben is ráirányíthatjuk a figyelmet  nem csupán szociálisan rászoruló polgártársainkra, hanem a körünkben tevékenykedő alkotó művészeinkre is.

 

 

Végső soron megköszönöm a kiállítás kigondolóinak szervezőinek és a kiállítás létrejöttében közreműködőknek  a munkáját és tevékenységét.

 

 

Áldott  Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ