Budakeszi művészek, a budakeszi rászorulókért
Dátum: 2010. december 24., péntek, 11:09
Nagy sikerrel zárult a Budakeszi művészek jótékonysági kiállítása. A művek harmadát megvásárolták, a befolyt 220 000 Ft oda kerül, ahol a legnagyobb rá a szükség.

 

A Budakeszi művészek által felajánlott alkotások értékesítése, alig remélt sikerrel végződött. A vásárlások révén jelentős összeg 220 000 Ft  folyt be, amelyet teljes egészében a Budakeszin élő szociálisan rászoruló családok, idős beteg emberek megsegítésére fordítunk, a Budakeszi Katolikus Caritas  közreműködésével.

Köszönjük a művészek nemes felajánlását, köszönjük a kiállítás megszervezésében és  lebonyolításában nyújtott önzetlen segítséget, a Budakeszi polgárok összefogását,  a közreműködést , és a vásárlásokat.

 

 

A kiállítás megnyitójáról készült teljes videófelvétel három részletben a youtube-on megtekinthető.

Első rész:

http://www.youtube.com/watch?v=VNTIpiWOLiM

Második rész:

http://www.youtube.com/watch?v=tqz5g1_Dr2s

Harmadik rész :

http://www.youtube.com/watch?v=jEE-y7mkAaU

Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília köszöntője . Elhangzott a kiállítás megnyitóján :

Tisztelt Budakeszi Polgárok!

Igen tisztelt Nagytiszteletű Úr!

Tisztelt kiállító Művészek!

Kedves Barátaim!

 

 

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm a jelenlévőket abból az alkalomból, hogy a Budakeszin élő és tevékenykedő képző-, ipar- és fotóművészek felajánlásából megrendezésre került az első karácsonyi, jótékonysági kiállítás, amelynek célja a Budakeszin élő rászoruló honfitársaink megsegítése. Városunk vezetése a képviselőtestület elhatározásával egybehangzóan cselekvő módon kívánja polgártársainkat szolgálni. Nem csak a politikai vállalásunkból kötelességszerűen reánk háruló feladatokat tekintjük szolgálatnak, hanem a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmával elsőrendű kötelességünknek tekintjük a társadalom peremére sodródott, elesett emberek, rászoruló polgártársaink megsegítését is. A közösség elsőrendű feladata ugyanis az egymás iránti elkötelezettség, szolidaritás vállalása. Hiszen az egymás iránt érzett felelősségben, végső soron a városunk boldogulásáért érzett felelősségben vélhetjük felismerni azt az összetartó erőt, amelyre bátran építhetünk egy új várospolitikát.  Mégis az egymásnak nyújtott segítségadás vállalása – úgy gondolom – mostani helyzetünkben, a karácsonyi ünnepek közeledtével, nem lehet csupán szimbolikus jelentőségű.

 

 

Ezen a helyen érzem szükségét annak, hogy őszinte és hálás köszönetemet fejezzem ki a kiállító művészeknek felajánlásukért. Nagyra értékelem az itt kiállító művészek nemes gesztusát, akik – tudtom szerint – az első megkeresésére készséggel és messzemenő segítő szándékkal álltak a kiállítást szervezők rendelkezésére. Egyúttal kedves kötelességem, hogy örömmel üdvözöljem ezt a kiállítást, amely szépen rávilágít a városunkban tevékenykedő és alkotó művésztársadalom jelentőségére. A helyi társadalom egységében gondolkodva ez a mai kiállítás is bizonyság számomra, hogy várospolitikánk nem hagyhatja a továbbiakban figyelmen kívül a körünkben élő és alkotó művészeinket. Velük komoly kulturális és társadalmi tényezőként kell számolnunk a jövőben. Remélem, hogy a mostani karácsonyi kiállítás egy hagyományteremtő alkalom,  amely alkalommal a jövőben is ráirányíthatjuk a figyelmet  nem csupán szociálisan rászoruló polgártársainkra, hanem a körünkben tevékenykedő alkotó művészeinkre is.

 

 

Végső soron megköszönöm a kiállítás kigondolóinak szervezőinek és a kiállítás létrejöttében közreműködőknek  a munkáját és tevékenységét.

 

 

Áldott  Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ