BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
4. Karácsonyi Karitatív Kiállítás Budakeszin
Dátum: 2013. december 4., szerda, 19:36
A Keszi-Art Egyesület Karitatív karácsonyi kiállítást szervezett a budakeszi Kálvin-teremben. A segíteni vágyó művészek alkotásaik felajánlásával támogatják a rászoruló embereket, a nagycsaládosokat.

 

"Az ember azt nézi ami a szeme előtt van az úr azt nézi ami a szívben van"

Szeretettel köszöntök mindenkit, 4. Karácsonyi Karitatív Kiállításunk megnyitóján itt a Kálvin teremben. Városunk legszebb kiállító termét a Budakeszin- és vonzáskörzetében élő képző- és iparművészek alkotásai töltik meg fénnyel, mozgással és élettel. Mindenek előtt hálásan köszönöm a művészeknek, hogy önzetlenül és nagylelkűen felajánlották műveiket erre a jótékonysági kiállításra, melynek célkitűzése, hogy a helyben élő nagycsaládosok, és egyedül élő idős emberek kézzelfogható segítséget kapjanak. A kiállítást 4.alkalommal rendeztük meg ezen a helyszínen - polgármester asszony fővédnökségével- amely lassan Budakeszi képzőművészeti életének fontos részévé válik. 

 

 

 

 Két héttel az adventi időszak előtt járunk, de a kiállító művészek már azokra az embertársaikra gondolnak, akik egészségi, szociális körülményeik miatt, többségében sajnos nem tudnak eljönni erre az alkalomra.

 

 

 Kiállításunkat úgy rendeztük meg, hogy a különböző műfajú, eltérő technikájú és témájú alkotások, egymást kiegészítve harmonikus összhatásban érvényesüljenek.

 

 

Ez a tárlat a művészet eszközeivel mutatja be mindazt, ami bennünket foglalkoztat. Felfedezhetjük a tájképeken természeti környezetünk egyedülálló szépségét, a tökéletesség utáni vágyakozásunkat, az elmúlást, az újjászületést, a feltámadást. Reméljük  mindebben  mások is örömet  találnak. Az ember örök dilemmája, hogy ki vagyok én, miért is vagyok a világon, mely értékek határozzák meg tetteimet és sorsomat. A művészetben véleményem szerint soha nem a szakmának vagy a közönségnek kell megfelelni, hanem a belső igényességnek, a hitelességnek és az őszinteségnek. A művészet homorú tükröt tart elénk, amelyben ráismerünk saját  emberi vonásainkra, de ugyanakkor a művészet csodálatosan kiemel a mindennapi valóságból, a művészet egységbe hozza a test lélek szellem hármasságát.

 

 

A művészet hidat épít az emberek között, és oltja a szépség utáni vágyakozásunkat.

Olyan időket élünk, amikor az emberek egyre kevésbé látnak kiutat reménytelenné vált helyzetükből. Ennek a problémának a megoldása azonban  túlmutat a kiállítás megnyitó keretein, mégis szeretném a figyelmet felhívni a helyzet tarthatatlanságára a megoldás keresésére.

 

 

Az egymás iránti közömbösséget az embertársaink iránt érzett együttérzéssel együttműködéssel lehetne felváltani, a társadalmi szintű összefogás szükségességét hangsúlyozva.

 

 

Kiállításunkon erős művész egyéniségek, különböző irányzatok, stílusok műfajok vannak képviselve, mégis egy nevezőre hozom őket két szempontból. A kiállítás céljainak feltétlen vállalásában, és az igényes művészi kivitelezés megvalósításában. Az elmúlt évek kiállításaival összevetve, a  Keszi-Art Egyesület megalakulásával egyre színvonalasabb tárlatokat tudunk rendezni. Én azt gondolom, bár elfogult vagyok e tekintetben Budakeszin olyan  képzőművészeti élet  van kialakulóban, amely a maga nemében egyedülálló.

 

 

 

 

 

 http://youtu.be/-TRp3rfFiNE

 

 

 

 

Hozzászólások
A hozzászólások megtekintéséhez kérem jelentkezzen be!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A világegyetem elmélet nélkül működik."
Teleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ