Április 15-én kilencvenéves Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.

Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte az idei Versünnep fődíját Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésítésével és annak előadásával - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Csehy Zoltán felvidéki költőnek ítélte a szakmai kuratórium az idén alapított Kovács András Ferenc Költészeti Díjat - jelentette be csütörtökön a Látó szépirodalmi folyóirat.

Frenk szólókoncertet ad pénteken este a Várkert Akusztik sorozat következő eseményén a Várkert Bazár rendezvénytermének aulájában.

Mélységek és magasságok címmel hirdette meg a 2024/2025-ös évadát a Soproni Petőfi Színház - tudatta a teátrum az MTI-vel.

Kortárs versek hallhatók szerzőik előadásában a 4-es és a 6-os villamoson a költészet napja alkalmából; az idén Kemény Zsófi, Simon Márton és Szendrői Csaba költeményeivel találkozhatnak az utasok.

Tordy Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét április 18-án helyezik örök nyugalomra a Farkasréti temetőben - közölte a Nemzeti Színház szerdán az MTI-vel.

További partnereink megtekintéséhez kattintson a nyilakra!
Partnereink
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Azt mondották, hogy a múltat még Isten sem tudja megváltoztatni: a történetírók képesek rá, és talán ezért is tűri meg őket az Isten, mert e tekintetben hasznára lehetnek"
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ