Film
Reymond Amsalem a Hét perc a mennyországban című filmről
Izraeli-francia-magyar koprodukcióban készült a Hét perc a mennyországban című film, amelyet vasárnap ismét levetítenek a budapesti Titanic fesztiválon; a mozi főszereplőnője, Reymond Amsalem az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, hogy a filmek változtathatnak az emberek gondolkodásmódján.
Film
Titanicos filmajánló
1937. decemberében a második kínai-japán háború egyik legszomorúbb epizódja Nanking, a korábbi főváros elfoglalása volt, valamint az azt követő tömeggyilkosság és temérdek nemi erőszak.
Film
Titanicos filmajánló
Eli 32 éves, zavart és magányos fiatalember, akinek nehézségei vannak a nőkkel való kapcsolatépítés terén. Hagar egy úgynevezett helyettes, partnerpótlék, aki gyakorlati szexuális terápiák során kezeli klienseit. Ők ketten egyszer egy héten találkoznak, és laboratóriumi körülmények között gyakorolják egy kapcsolat és az intimitás velejáróit.
Film
Az ötvenéves Erland egy svéd iparvárosban lakik, a helyi papírmalomban dolgozik, feleségével pedig egy házassági konfliktusokat kezelő szemináriumot vezet a pünkösdista gyülekezetben. Minden a legnagyobb rendben megy, míg legjobb barátja, Sven-Erik egy partin be nem mutatja neki a feleségét, Karint.
Film
Vélemény a Van Diemen-föld című ausztrál filmről
Tasmániának hívjuk azt a szigetet, mely egykor a Van Diemen-föld nevet viselte. A XIX. század elején ezen a helyen működött a Macquarie-i fegyenctelep. Itt nem volt szükség rácsokra, hiszen a minden lakott területtől távol eső földön az elszigeteltségről maga a környező, rideg, áthatolhatatlan természet gondoskodott.
Film
Titanicos filmajánló
A húszas évek német némafilmjei, Murnau és Lang alkotásai ihlették a finn Jukka-Pekka Valkeapaa Látogató című filmjét, amelyet a Titanic fesztivál versenyprogramjában kedden mutatnak be Budapesten.
Film
Titanicos filmajánló
Van Diemen-földnek nevezték az első európai telepesek az utóbb Tasmaniaként ismert szigetet. Itt működött a XIX. század elején a Macquarie kikötői fegyenctelep, amelyet csak a pokol kapujaként emlegettek azok a szerencsétlenek, akiket arra ítéltek, hogy itt pusztuljanak el embertelen viszonyok között.
Film
A film a közeli jövőben játszódik, egy, az általunk ismerthez hasonló, de baljósan disztópikus Európában. Fogytán a világ kőolajkészlete, az egész földrészen az angol a beszélt nyelv, a felszínt térfigyelő kamerák pásztázzák, roppant méretű föld alatti vasúthálózat köti össze a főbb városokat.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Senki sem azonos látszatainak összegével."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ