Film
Az Aranypálma, a legrangosabb filmfesztivál díja felbecsülhetetlen egy film számára. A Croisette-en versenyezni azonban átkozottul sokba kerül - mondta el a francia hírügynökségnek Jean Bréhat francia producer.
Film
Rekord összegű, hétmillió eurós (mintegy 1,86 milliárd forintos) felajánlás gyűlt össze az AIDS elleni küzdelemre a hagyományosan a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódóan rendezett jótékonysági gálán, amelyet az Elizabeth Taylor által alapított amfAR nevű szervezet tart.
Film
Új filmjét, a La piel que habito (A bőr amelyben élek) című alkotását érzi legközelebb Istenhez Pedro Almodóvar spanyol rendező, aki csütörtökön a cannes-i filmfesztiválon beszélt versenyben lévő művéről.
Film
Először készült játékfilm hivatalban lévő francia elnökről: a Nicolas Sarkozy megválasztásának történetét feldolgozó La Conquete (A hódítás) című játékfilmet szerda este mutatják be versenyen kívül a 64. Cannes-i Filmfesztiválon.
Film
Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A parkoló című forgatókönyve nyerte az 5. ScripTeast forgatókönyv fejlesztő workshop különdíját Cannes-ban.
Film
Távozásra szólították fel Bereczki Csabát, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) nemzetközi igazgatóját és Kálomista Gábort, a Magyar Producerek Szövetségének elnökét kedden a 2012-ben induló Budapest International Film Festival (BIFF) elnevezésű nemzetközi filmes mustráról rendezett sajtóbeszélgetés kezdetén a 64. Cannes-i Filmfesztiválon. A beszélgetésen jelen lévő Szőcs Géza kulturális államtitkár szerint a szakmai vezetők megjelenése "erőltetett provokációnak" tűnt, azért, hogy "az érdemi kérdésekről elterelje a figyelmet".
Film
Védelmébe vette pedofíliáról szóló Michael című versenyfilmjét a cannes-i filmfesztiválon az elsőfilmes osztrák rendező, akinek munkája erősen megosztotta a nézőket és kritikusokat.
Film
Megkezdődtek az újságírók között az esélylatolgatások a 64. Cannes-i Filmfesztivál negyedik versenynapját követően, annak ellenére, hogy a nagy visszatérő rendezők alkotásait még nem is láthatta a fesztiválközönség.
Film
Bírálta a cannes-i filmfesztivált átpolitizáltsága, az ellenzéki iráni filmesek támogatása miatt az iszlám köztársaság kulturális minisztere, de megerősítette, hogy országa részt vesz az eseményen - jelentette csütörtökön az iráni sajtó.
Film
Bernardo Bertolucci alkotókedvét is felébresztette a 3D technika, Io e te (Én és te) című következő filmjét háromdimenziósra tervezi.
Film
Talán soha annyi filmsztár nem jelezte még előre részvételét a Cannes-i Filmfesztiválra, mint a szerdán kezdődő 64. mustrára, amelynek zsűrielnöke Robert De Niro. A megszokottabbnál könnyedebbnek és szórakoztatóbbnak ígérkező hivatalos versenyprogramot - amelyben számos visszatérő nagy rendező mellett újoncok és két elsőfilmes rendező is helyet kapott - ezúttal a filmes szakma és a nemzetközi sajtó is megelégedéssel fogadta.
Film
Óriási meglepetést okozott a 63. cannes-i filmfesztiválon a Tim Burton vezette zsűri, amely a thaiföldi Apicsatpong Víraszethakul Bunmi bácsi, aki emlékszik előző életeire című filmjének ítélte vasárnap az Arany Pálmát. A legtöbb elismerést a francia filmesek vihették haza, a zsűri nagydíja mellett a legjobb rendezésért és a legjobb női alakításért járó díjat is.
Film
A Tamara Drewe című képregény filmadaptációjában szereplő boxer kapta a legjobb kutyaalakításért járó díjat Cannes-ban.
Film
Nehéz volt a döntéseket meghozni, de muszáj volt választani - mondta vasárnap este Robert de Niro zsűrielnök a 64. Cannes-i Filmfesztivál díjkiosztóját követő sajtótájékoztatóján.
Film
Kenyeres Bálint Hier című forgatókönyve nyerte a 64. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjaként megrendezett Atelier elnevezésű rangos filmterv-fejlesztő fórum díját.
Film
Hitlerrel kapcsolatos megjegyzései miatt kitiltották Lars von Trier dán filmrendezőt a Cannes-i Filmfesztiválról csütörtökön, a művész elfogadta a szervezők döntését.
Film
Megrökönyödést váltott ki szerdán Cannes-ban Lars Von Trier dán rendező, amikor kifejezte Hitler iránti szimpátiáját, és úgy vélte, „Izraeltől tényleg a falra lehet mászni". A rendező még aznap Cannes-ban kiadott közleményében elnézést kért szavaiért, tagadta, hogy antiszemita, fajvédő vagy náci lenne.
Film
Dominique Strauss-Kahn (DSK), a Nemzetközi Valutatalap francia főigazgatója letartóztatásának hatásai elérték a cannes-i filmfesztivált is: filmesek és újságírók elképedve tapasztalják, hogy a politikai médiavilág valósága túlléphet bármilyen elképzelhető fiktív történeten.
Film
Bár Le Havre című cannes-i versenyfilmjében felcsillan a remény és a bevándorlók közötti összetartás, Aki Kaurismäki finn rendező mégis kritikusan szemléli az európai bevándorlási politikáját.
Film
A magyar filmgyártás helyzetéről a 64. Cannes-i Filmfesztiválon készített körképet közölt a Le Monde című francia napilap hétfő délután megjelent számában.
Film
Astrid Berges-Frisbey spanyol-francia színésznőnek és Niels Schneider francia színésznek adta át a legjobb feltörekvő tehetségeknek járó Chopard trófeát a 64. cannes-i filmfesztiválon Robert De Niro, a nagyjátékfilmes zsűri elnöke.
Film
A francia és a külföldi kritikusokat egyaránt lenyűgözte Woody Allen legújabb filmje, amelyet szerda este mutattak be a 64. Cannes-i Filmfesztiválon
Film
Még el sem kezdődött a cannes-i filmfesztivál, máris a legjobb színésznek járó díj esélyeseként emlegetik Brad Pittet. A színész a magának való rendezőként ismert Terrence Malick alkotásában, az óriási várakozással övezett The Tree of Life (Életfa) című filmben lesz látható Sean Penn mellett.
Film
Till Attila rövidfilmjével, Pusztai Ferenc koprodukciójával, Kenyeres Bálint és Nemes Jeles László első játékfilm tervével vesz részt a szerdán kezdődő cannes-i filmfesztiválon. Vezér Éva a legjobb elsőfilmet illető Arany Kamera díjról döntő zsűri tagja.
Film
Kocsis Ágnes filmje, a Pál Adrienn elnyerte szombaton a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját a 63. cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb, az Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű válogatásában.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ