Képzőművészet
Pályázat
A Kalicka Bistro pesti kávézó grafikai pályázatot hirdet bögréinek díszítésére. A nyertes grafika a cég kávéspoharaira kerül majd rá, amiket a tavasszal bevezetésre kerülő új, „coffee to go” szolgáltatásukban is használni fognak. A grafikai pályázatra március 8-ig várják a terveket, a pályaművekre a kávézó Facebook oldalán lehet szavazni.
Képzőművészet
Concrete Design Award 2011 címmel az Ivanka Beton pályázatot hirdet minden olyan alkotóművész számára, aki érez magában hajlandóságot beton termékek tervezésére.
Muzsika
A Suzuki – a Music Television 2010-es európai zenei díjának (European Music Awards) hivatalos szponzora – egy új online verseny, a Suzuki FANtastic Sounds segítségével támogatja fiatal művészek karrierstartját. A japán autógyártó a pályázattal az új Suzuki Swift bevezetéséhez keres testreszabott zenét.
Irodalom
Az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré szerkesztősége rövid, groteszk, a jelenségek hátterét a végletekig kiforgató jeleneteket vár. A zsűri által szakmailag arra érdemesnek tartott írások neves színészek előadásában hangzanak majd el az adó műsorában.
Film
Hetedik alkalommal rendezi meg a budapesti Káldor Miklós Kollégium az Országos Középiskolai Filmszemlét, ahova középiskolás diákok által készített alkotásokat várnak. A nevezési határidő 2011. március 18. A nevezés ingyenes. A pályázat fővédnöke és a zsűri elnöke Jancsó Miklós filmrendező, a zsűri tagjai: Balog Judit színművésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András filmrendező, Sas István reklámfilmrendező, Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos.
Színház
Drámapályázatot ír ki a kaposvári Csiky Gergely Színház, amellyel a teátrum a tavasszal elhunyt Schwajda György színigazgató, drámaíró emlékét akarja megőrizni. A Schwajda György Drámapályázat évenkénti kiírásával új magyar drámák születését szeretnék elősegíteni.
Képzőművészet
Országos és regionális fotópályázat
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a PROGRESS Közösségi foglalkoztatási és társadalmi szolidaritási program(2007-2013) keretében fotópályázatot hirdet „Koroltó” címmel minden Magyarországon született, vagy magyarországi lakhellyel rendelkező, 14. életévét betöltött amatőr és professzionális alkotó részére.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A közepes tehetségű ember rendszerint elítéli mindazt, amit nem ér fel ésszel."
La Rochafoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ