Képzőművészet
Pályázat
A Kalicka Bistro pesti kávézó grafikai pályázatot hirdet bögréinek díszítésére. A nyertes grafika a cég kávéspoharaira kerül majd rá, amiket a tavasszal bevezetésre kerülő új, „coffee to go” szolgáltatásukban is használni fognak. A grafikai pályázatra március 8-ig várják a terveket, a pályaművekre a kávézó Facebook oldalán lehet szavazni.
Képzőművészet
Concrete Design Award 2011 címmel az Ivanka Beton pályázatot hirdet minden olyan alkotóművész számára, aki érez magában hajlandóságot beton termékek tervezésére.
Muzsika
A Suzuki – a Music Television 2010-es európai zenei díjának (European Music Awards) hivatalos szponzora – egy új online verseny, a Suzuki FANtastic Sounds segítségével támogatja fiatal művészek karrierstartját. A japán autógyártó a pályázattal az új Suzuki Swift bevezetéséhez keres testreszabott zenét.
Irodalom
Az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré szerkesztősége rövid, groteszk, a jelenségek hátterét a végletekig kiforgató jeleneteket vár. A zsűri által szakmailag arra érdemesnek tartott írások neves színészek előadásában hangzanak majd el az adó műsorában.
Film
Hetedik alkalommal rendezi meg a budapesti Káldor Miklós Kollégium az Országos Középiskolai Filmszemlét, ahova középiskolás diákok által készített alkotásokat várnak. A nevezési határidő 2011. március 18. A nevezés ingyenes. A pályázat fővédnöke és a zsűri elnöke Jancsó Miklós filmrendező, a zsűri tagjai: Balog Judit színművésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András filmrendező, Sas István reklámfilmrendező, Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos.
Színház
Drámapályázatot ír ki a kaposvári Csiky Gergely Színház, amellyel a teátrum a tavasszal elhunyt Schwajda György színigazgató, drámaíró emlékét akarja megőrizni. A Schwajda György Drámapályázat évenkénti kiírásával új magyar drámák születését szeretnék elősegíteni.
Képzőművészet
Országos és regionális fotópályázat
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a PROGRESS Közösségi foglalkoztatási és társadalmi szolidaritási program(2007-2013) keretében fotópályázatot hirdet „Koroltó” címmel minden Magyarországon született, vagy magyarországi lakhellyel rendelkező, 14. életévét betöltött amatőr és professzionális alkotó részére.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ