Film
Nem okozott meglepetést az Oscar-gála - mondták az MTI által megkérdezett magyar filmkritikusok. Réz András és Báron György szerint is a konzervatívabb felfogásban készített filmek kapták a legfontosabb díjakat.
Film
Vörös és ezüst színű ruhákat választottak maguknak legtöbben Hollywood csillagai közül a vasárnapi Oscar gálára, amelyen szinte valamennyi nagy divatház és tervező felvonultathatta legújabb estélyi kreációit.
Film
A király beszéde kapta vasárnap a legjobb filmért járó elismerést a 83. Oscar-díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Kodak Színházban. A film további három aranyszobrot kapott: a legjobb férfi főszerepért Colin Firth, a legjobb rendezésért Tom Hooper, a legjobb eredeti forgatókönyvért pedig David Seidler vehette át az Oscar-díjat. A legjobb női főszereplő Natalie Portman lett a Fekete hattyúban nyújtott alakításáért.
Film
A díjazottak már megvannak, csak még nem tudni a neveket: lezárult az Oscar-szavazás, folyik az amerikai filmakadémia 5700 tagja által elküldött voksok összesítése.
Film
Alig három héttel a díjkiosztó gála előtt a hagyományosan a tiszteletükre adott ebéden ültek egy asztalhoz az Oscar-díjra jelölt művészek Los Angelesben.
Film
Susanne Bier dán rendező Egy jobb világ című drámájának ítélték a legjobb idegen nyelvű filmnek járó aranyszobrot a 83. Oscar-díjkiosztó gálán vasárnap este Los Angelesben. A film, melynek eredeti címe (Haevnen) bosszút jelent, két dán család történetéről szól. Sorsuk kereszteződik, amikor fiaik barátságot kötnek, a magány, az esendőség és a bánat azonban rossz irányba tereli a kapcsolatot.
Film
A Coen testvérek westernje, A félszemű lett az idei Oscar-gála legnagyobb vesztese: tíz jelölése ellenére egyetlen szobrot sem kapott az Amerikai Filmakadémiától a vasárnap esti díjkiosztó ceremónián.
Film
Vasárnap este kiderül, hogy A közösségi háló vagy A király beszéde tetszett jobban az Amerikai Filmakadémia tagságának. A 83. hollywoodi Oscar-gála számos high-tech izgalmat is kínál.
Film
Mindössze 45 másodperc: ennyi idő áll majd rendelkezésükre a vasárnapi Oscar-gálán a győzteseknek, hogy „velős” beszédben kifejezzék hálájukat az arany szobrocska átvételekor. Az eddigi leghosszabb beszéd öt és fél perces volt, de Marlon Brando például megtagadta, hogy színpadra álljon.
Film
Két rendezőóriás, Francis Ford Coppola és - távollétében - Jean-Luc Godard is megkapta a hétvégén az Amerikai Filmakadémia tiszteletbeli Oscar-díjait a Los Angelesben megrendezett díszvacsorán Hollywood krémjének jelenlétében.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Ha meg akarod változtatni a világot, előbb el kell fogadnod olyannak, amilyen."
Bertold Brecht
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ