Film
Április 16-án este a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zárógáláján ünnepélyes keretek között kihirdették az idei mustra díjnyertes alkotásait. Az est háziasszonya Winkler Nóra volt, aki elmondta, hogy a kezdetek óta nagyon szereti a Titanicot, és nagyra becsüli azt a kulturális pozíciót, amit a Titanic szervezői magukra vállaltak. A fesztivál fődíját a Vadember című film nyerte el.
Film
Magyarország legdinamikusabban fejlődő casting ügynöksége, a Cinemon Casting támogatóként csatlakozott a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválhoz.
Film
Generációs szakadékot ábrázol Zuzana Lilová szlovák filmrendező A ház című első nagyjátékfilmje, amely egy apa és lányai konfliktusán keresztül beszél a szeretetről és elfogadásról.
Film
Az emberi természet kritikáját fogalmazza meg szélsőséges körülmények közé került maroknyi szereplője viselkedésén keresztül Conor Horgan Száz reggel című filmdrámája, amelyet a Titanic Filmfesztivál ír szekciójában vetítettek.
Film
Ma este 18. alkalommal indul útjára Magyarország legtöbb nagyjátékfilmet felvonultató, legszínvonalasabb nemzetközi filmes eseménye, a Titanic Filmfesztivál.
Film
Az április 8 – 16. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nemcsak változatos és eredeti filmekkel, hanem izgalmas szakmai programokkal is várja közönségét.
Film
Ma már nemigen lehetne elképzelni a Titanic filmfesztivált francia szekció nélkül. Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes seregszemléjéről idén sem hiányozhatnak az elmúlt év francia filmtermésének legizgalmasabb alkotásai. Az április 7 – 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon merész, provokatív, szívszorító vagy éppen szívmelengető filmek közül válogathatunk. Nem csak frankofonoknak.
Film
Április 7 -17. között újra megrendezik Titanic Filmfesztivált. A rangos eseményt a szervezők – az ellehetetlenült helyzetben lévő artmozikat tudatosan támogatva – idén is a hagyományos helyszíneken, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, az Örökmozgóban és a KINO-ban rendezik meg. Az alábbiakban a versenyszekció filmjei közül ajánlunk négyet.
Film
A svéd rendezőpáros, Martin Jern és Emil Larsson Vadember című filmdrámája nyerte el a 18. Titanic Filmfesztivál fődíját - jelentették be szombaton, a fesztivál záró napján a szervezők.
Film
Ma mutatják be a budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon Jerzy Skolimowski lengyel rendező magyar koprodukcióban készült filmjét, az velencei filmfesztiválon és más seregszemléken is nagy sikerrel szereplő Ölésre ítélve címűt.
Film
A 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál mai kínálatából a Stellan Skarsgård-rajongók éppúgy csemegézhetnek, mint a dokumentumfilmek, az egzisztencialista drámák vagy a távol-keleti thrillerek szerelmesei.
Film
Tegnap este ünnepélyes nyitógálával kezdetét vette a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Az eseményt Horváth György fesztiváligazgató és John Deady, az Ír Köztársaság magyarországi nagykövete nyitotta meg.
Film
Számos nagyhírű nemzetközi filmes seregszemle mellett a 2011. április 8 – 16. között 18. alkalommal megrendezésre kerülő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is részt vesz az Eye on Films nevet viselő, kontinenseken átívelő filmszakmai kezdeményezésben, amelynek célja, hogy a fesztiválok és a helyi forgalmazók közötti együttműködés erősítésével segítse az elsőfilmes rendezők pályakezdését, munkáiknak nagyobb nemzetközi figyelmet és ismertséget biztosítson.
Film
Rövidebb, szerényebb, de elsüllyeszthetetlen. A 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2011. április 8 – 16. között a felmerült anyagi nehézségek ellenére is megrendezésre kerül.
Film
Minden filmfesztivál alapvető célja, hogy egyszerre ígérjen közönségének korábban jól bevált és teljesen új elemeket. A 2011. április 7 – 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon a már jól ismert műfajok és tematikák mellett most először alkotnak az ír filmek önálló szekciót. A közelgő St. Patrick nap alkalmából íme egy kis ízelítő a műfajilag és hangulatában is kivételesen széles ír merítésből.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőjét."
Gróf Széchenyi István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ