Muzsika
Csaknem 60 ezren látogatták országszerte a magyar dal napja rendezvényeit; Budapesten 18 ezer, Nyíregyházán, a magyar dal fővárosában ötezer, a többi vidéki helyszínen 35 ezer érdeklődő vett részt a vasárnapi eseményeken.
Muzsika
Több ezren énekelték együtt a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt vasárnap este a magyar dal napja fővárosában, Nyíregyházán.
Muzsika
Az elmúlt hatvan év nyíregyházi rock- és blues történelmébe enged bepillantást az a kiállítás, amelynek megnyitóját pénteken tartották a szabolcsi megyeszékhelyen.
Muzsika
Dunaújvárosban, Hévízen és a szlovákiai Kassán is lesznek programok a magyar dal napján, így összesen tizenegy település vesz részt az idei rendezvényen.
Muzsika
A Budapest Szíve napokon kezdi őszi koncertsorozatát a Belmondo, így Czutor Zoliék most pénteken a Belvárosban játszanak. Ez követően a Magyar Dal Napján, szeptember 11-én két koncertet is adnak. A még idén megjelenő új lemezüket javában készítik.
Muzsika
Elkészítette első klipjét a jazz/etno/rock fémjelezte Wasabi Kht. a Hol halnak meg a galambok? című dalhoz. A youtube-on egy ideje már fellelhető a gyönyörű kisfilm, és a zenekar az ősz folyamán élőben is megmutatkozik több nagy rendezvényen. Ott lesznek többek között szeptember 11-én a Magyar Dal Napján, illetve szeptember 30. és október 2. között a Hangfoglaláson.
Muzsika
A magyar dal napja sokszínű budapesti programjának részeként az óbudai Kobuci kertben zenélt a kisgyerekek egyik legnagyobb kedvence, az Alma együttes, a nyílt napot tartó zuglói Blokk Alkotóházban pedig többek között a magyar underground zene egyik legnagyobb hatású figurája, Peter Ogi próbájába lehetett bepillantani.
Muzsika
Ma van a magyar dal napja: tíz településen lesznek programok. Nyíregyházán, a magyar dal idei fővárosában tíz színpadon szerveztek koncerteket. A fő helyszín a Kossuth téri nagyszínpad, ahol a magyar dal napja ötletadója, Presser Gábor barátaival nyitja délután a műsort, fellép Karácsony János, a Belmondo, valamint a Kormorán is. A nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézetben a rendőrök, az elítéltek, a bírók, az ügyvédek és a fogvatartók zenekara fog játszani.
Muzsika
A Pál Utcai Fiúk koncertje, tűzijáték és a Magma Tűzszínház előadása is színesíti a magyar dal napja rendezvényeit vasárnap Szombathelyen - tájékoztattak a rendezvény helyi szervezői pénteken.
Muzsika
A magyar dal napja történetében idén először lesz komolyzenei program: vasárnap este az Óbudai Társaskörben Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő, Petrovics Emil, Orbán György és Hollós Máté dalai hangzanak el.
Hét vidéki városban és tizenhét budapesti helyszínen, azaz összesen közel negyven színpadon várják rajongóikat a honi előadók a vokális magyar zene ünnepén.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ