Film
A 43. Magyar Filmszemle záró rendezvényeként a Krétakör Alapítvány konferenciát szervezett Szünet nélkül címmel vasárnap az OSA Archívumban. A magyar kultúra érdekében alcímmel megrendezett esemény résztvevői között volt Tarr Béla filmrendező és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár is.
Film
Összesen 141 rendező munkája látható a csütörtök délben kezdődött 43. Magyar Filmszemlén, amelyen nem lesz verseny és díjakat sem osztanak.
Film
Határterületen mozgó kísérleti filmként jellemzi a 43. Magyar Filmszemlén látható új munkáját Pálfi György; a rendező Final Cut - Hölgyeim és Uraim című 80 perces moziját, amely csaknem félezer filmtörténeti klasszikusból áll össze, oktatóanyagként is használni fogja.
Film
Kocsis Ágnes rendező Pál Adrienn című filmje nyerte vasárnap a 42. Magyar Filmszemle fődíját, a külföldön is nagy sikerrel vetített alkotásé lett a szemle közönségdíja is. A rendezői díjat Mundruczó Kornél vehette át az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezett díjátadó ünnepségen.
Film
A 42. Magyar Filmszemle játékfilmes versenyprogramjában szerepel Dyga Zsombor legújabb filmje, az Utolér című alkotás, amely egy több szálon futó, feszültséggel teli dráma.
Film
Ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette csütörtök este a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a 42. Magyar Filmszemle. Az est folyamán beszédet mondott Réthelyi Miklós. A nemzeti erőforrás miniszter kiemelte: mindenki azt szeretné, ha százezrek néznének meg a mozikban magyar filmeket. "Lesznek új filmek, sőt vannak is. Olyan művek készülhetnek, amelyekben az alkotók megvalósíthatják vízióikat" - hangsúlyozta.
Film
Első alkalommal szentelnek önálló versenyszekciót az animációs alkotásoknak a 42. Magyar Filmszemlén május 5. és 8. között.
Film
A 43. Magyar Filmszemlére látogatott Dieter Kosslick, a Berlinale és Thierry Fremaux, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója. Európa két legjelentősebb mustrájának vezetője támogatásáról biztosította a Magyar Filmművészek Szövetségét és a magyar független filmeseket.
Film
Az „acélhajú nőről” forgatott Deák Krisztina
A 43. Magyar Filmszemlén lesz először látható Deák Krisztina Aglaja című filmje. A mozgókép egy kelet-európai artistacsaládról szól, amelynek egyik produkciója az úgynevezett „acélhajú nő” – mondta el a rendező.
Film
A Magyar Filmművészek Szövetsége február 2. és 5. között megrendezi a 43. Magyar Filmszemlét. A vetítések helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi.
Film
A Magyar Nemzeti Filmalap felállításának és működési koncepciójának hétfői bejelentését követően a 42. Magyar Filmszemle harmadik napján, szombaton délelőtt az új támogatási struktúra működéséről, feltételeiről egyeztettek filmszakmai képviselők Andrew G. Vajna kormánybiztossal és Havas Ágnes tanácsadóval az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Film
A 42. Magyar Filmszemlén mutatják be Hules Endre és Zsuráfszky Zoltán táncfilmjét. A halálba táncoltatott leány című játékfilmről, amelyet a hétvégén összesen három alkalommal vetítenek, Zsuráfszky Zoltán beszélt.
Film
Csaknem húsz év magyar dokumentumfilmjeit gyűjti egybe Tóth Klára A láthatatlan ország című kötete, amelyet csütörtökön mutatott be a 42. Magyar Filmszemle kísérőprogramjaként a könyvet megjelentető Magyar Szemle Alapítvány az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Film
Összesen tizenegy alkotás szerepel a csütörtökön kezdődő 42. Magyar Filmszemle játékfilmes versenyében, a Cserhalmi György színművész vezette zsűri többek között olyan filmekből válogathat, mint Rudolf Péter Üvegtigris 3, Kocsis Ágnes külföldön nagy sikereket elért Pál Adrienn, valamint Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című munkája.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Minden nevetés nélkül töltött nap elvesztegetett idő."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ