Esmények
Bűvészek, artisták, zsonglőrök és bohóc is szórakoztatja az érdeklődőket vasárnap a cirkusz világnapján a Fővárosi Nagycirkusz előtt felállított színpadon.
Esmények
2010-ben harmadik alkalommal ünnepli a cirkuszművészet az Európa Cirkusznapot! Ezt a napot, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft is megünnepli.
Esmények
A kínai Santung (Shandong) város akrobatáinak és Martin Lacey jr. brit idomárnak ítélték oda idén az Arany Bohócot, a cirkuszszakma legrangosabb díját.
Esmények
A magyar cirkuszművészet történetének első Arany Bohóc-nagydíját nyerte el a 32. Monte Carló-i cirkuszfesztiválon Richter Flórián, a Magyar Nemzeti Cirkusz lovasakrobatája és lóidomárja – tájékoztatott a művész édesapja.
Esmények
Magyarországon is egyre többen ismerik új cirkusz műfaját, amely Európa legtöbb országában betört a színházak kapuján, és kultur-fesztiválok állandó programelemévé vált, hogy ezzel az újfajta szórakozási lehetőséggel egyszerre csábítsa a testi kunsztok és a színházi élmény rajongóit.
Esmények
A Hatodik Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál gálaműsorral és a díjak átadásával zárult hétfőn este, aranyérmes lett az orosz Kovgar akrobata csoport. Az ötnapos (január 26-30.) eseménysorozat végén Schneider Márta, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára adta át a cirkuszművészeknek a nyolc tagú nemzetközi zsűri által odaítélt díjakat.
Esmények
Nincs még egy olyan művészeti ág, amelynek művelői olyan mostoha körülmények között dolgoznának, mint a cirkuszművészek. Ők nem cserélhetik úgy a produkciókat, mint a színészek; nekik a közönséget kell váltogatni. Ezért utaznak állandóan, ezért ismernek meg gyermekeik szinte a világ összes országában néhány iskolát. Ha valakik, akkor az artisták igazán megérdemlik, hogy könnyítsenek életkörülményeiken, munkavállalási lehetőségeiken. Már elkészült az a javaslat, amelyet éppen az ő érdekükben tárgyal majd az Európai Parlament. Az alábbiakban közreadjuk a javaslatot magyarul, az indoklást angolul. Utóbbinak csak hevenyészett fordítását tudjuk közölni. Szívesen vesszük, ha az érintettek leírják észrevételeiket, esetleges javaslataikat, amelyeket eljuttatunk Hegyi Gyulához, aki hazánkat képviseli az Unió kulturális bizottságában.
Esmények
Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál Pécsett
Újszerű műfajok mutatkoznak be júliusban a CUF – Cirkusz és Utcaszínház Fesztivál 17 napja alatt idei Kulturális fővárosunkban, Pécsett. A fesztivál szervezői - CirkuSzínház Produkció, Karzat Színház Nonprofit Kht, Magyar Zsonglőr Egyesület és a Hungarofest Nonprofit Kft. – küldetésük szerint az Európában sokat látott utcaszínházi és összművészeti műfajokat kívánja megismertetni a nagyközönséggel. Nagy formátumú utcaszínházi előadások, élőszobor bajnokság, közös flashmobok és utcai akciók, utcai cirkuszi produkciók és performanszok láthatóak Pécs közterein.
Esmények
Tizennégy ország közel száz artistája lép fel a csütörtökön kezdődő Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Fővárosi Nagycirkuszban.
Esmények
Száz bohóc és több ezer gyermek fog együtt szórakozni június 8-án, a budapesti Városligetben megrendezendő II. Oximix Bohócparádén. A fergeteges programok mellett vélhetően világrekordot állítanak fel a bohócok, hiszen még soha nem volt egy helyen annyi nevettető, mint amennyit a II. Oximix Bohócparádéra várnak.
Esmények
Tizenegy ország csaknem száz artistája vesz részt a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, amelyet január 24. és 28. között, immár a hetedik alkalommal rendeznek meg.
Esmények
Színház, varieté, cirkusz – mágikus hely; felütve a misztérium álmok-szőtte világával. Valószerűtlen találkozások, oda nem illő karakterek egy feje tetejére állított világban – semmi sem az, aminek… Nincs kezdete, és nem is ér véget, csak a képzeletünk vezette, furcsa költői logika halmozta képszilánkok peregnek szemünk előtt. Életre kelt álmok ott, ahol a lehetetlen a megszokott.
Esmények
Van egy könyvem, mondom B.-nek, Zoli bohóc életéről szól. Nem nagy dolog, vonja meg a vállát, természetesen nekem is megvan. Az enyém dedikált, tromfolok. B. atyaian elmosolyodik: naná, hogy az, hiszen Zoli valamennyi példányt aláírta, már csak azért is, mert ő maga árulta a háború előtti években.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ