Ott, ahol a lehetetlen a megszokott
Dátum: 2006. március 8., szerda, 12:34
Színház, varieté, cirkusz – mágikus hely; felütve a misztérium álmok-szőtte világával. Valószerűtlen találkozások, oda nem illő karakterek egy feje tetejére állított világban – semmi sem az, aminek… Nincs kezdete, és nem is ér véget, csak a képzeletünk vezette, furcsa költői logika halmozta képszilánkok peregnek szemünk előtt. Életre kelt álmok ott, ahol a lehetetlen a megszokott.
                           Victoria Thierrée Chaplin:
L’Oratorio d’Aurélia (Aurélia oratóriuma) / színház-varieté-cirkusz

2006. március 17-19. 20h, Trafó

Aurélia Thierrée Victoria Chaplin és Jean Baptiste Thierrée lánya – szülei nevéhez olyan világszerte hírhedt produkciók fűződnek, mint a Cirque Bonjour, Le Cirque Imaginaire és Le Cirque Invisible. Aurélia első lépéseit a színpadon éppen ezekben az előadásokban tette; édesapja bőröndös mutatványában ő volt az egyik csomag, melynek bámulatos módon lába kelt, a másik pedig testvére, James. Szülei nyomdokain indulva Aurélia eljutott saját jellegzetes kifejező eszközeinek tökéletes használatához; a fantáziával teli, meglepő trükkökkel fűszerezett előadásmódhoz.

Budapestre az édesanyjával, Victoria Thierrée Chaplinnel közösen létrehozott darabbal érkezik, melynek egyben főszereplője is. A kivételes minőséget képviselő látványszínház célja a legnemesebb értelemben vett szórakoztatás, ami igazi csemegének ígérkezik.

Aurélia született előadó és ezt nemcsak felmenői bizonyítják: az elmúlt években olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Milos Forman, Coline Serreau és Jacques Baratier. Sokáig a kultzenekarnak számító londoni The Tiger Lillies együttessel turnézott. Varietékben és kabarékban is játszott (elsősorban Berlinben).

Az „új cirkusz isteneiként” emlegetett szülők gyermeke a családi hagyományokhoz hűen elbűvölő mutatványok sorát vonultatja fel. Régi klasszikusnak számít a kitekert testű hölgy, akinek végtagjai ezúttal egy komód legkülönbözőbb fiókjaiból bukkannak elő. Az alkotók érdeme, hogy a jól ismert trükköket újabb és újabb csavarral teszik váratlanná és hatásossá. Telitalálat a szürreális és egyben kifinomult képi világ, melynek megteremtésében egy táncos és három tárgymanipulátor is közreműködik.

                                Aurélia Thierrée

Kora gyerekorától lép fel szülei Cirque Imaginaire és Cirque Invisible c. munkáiban. Hosszú éveken át tanult szülei „iskolájában”, itt kóstolt bele a szürreális színpadi világ megteremtésébe. A színház mellett olyan filmrendezőkkel is együtt dolgozott, mint Milos Forman, Coline Serreau, vagy Jacques Baratier. Éveken át turnézott a londoni kultzenekarral, a Tiger Lillies-zel a „The Tiger Lillies Circus” keretében. Ezen felül berlini kabarékban és varietékben adott elő.

Az Aurélia oratóriumát édesanyjával, Victoria Thierrée Chaplinnel állította színpadra a világot kifordítva és fejjel lefele ábrázoló középkori rajzok alapján…

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Harmincig hevít a nő; aztán a bor; aztán a kemence sem."
Móra Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ