Nemzetközi Cirkuszfesztivál Budapesten
Dátum: 2010. január 19., kedd, 17:58
Tizennégy ország közel száz artistája lép fel a csütörtökön kezdődő Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Fővárosi Nagycirkuszban.

A nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál verseny és komplett műsor is egyben. A fellépők nagy száma miatt két különböző műsor lesz, majd a fesztivál zárónapján, hétfőn az A és B műsor legjobbjai mérik össze tudásukat - közölte Pósfai Zoltán, a MACIVA Kht. sajtó szóvivője a kedden tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

A szakemberekből álló zsűri három szempont, artisztika, művészet és összhatás alapján pontozza a versenyzőket. Egy arany, két ezüst és három bronz díjat ítélnek oda a számtalan szakmai és nem szakmai elismerés mellett.

A fesztivált azért rendezik kétévente, hogy ne csökkenjen a színvonala, noha folyamatos a jelentkezés és az érdeklődés - tette hozzá a szóvivő.

Az A műsorban az érdeklődők láthatják egyebek mellett a Venezuelából érkező Henry bohócot, a brit Professor Wacko konfliktusát a gumiasztallal, Kiss Kata hula hopp számát és az ukrán Vladiszlav Goncsarov állatidomítót hét oroszlánjával. A B műsorban fellép a többi között a lett Darja idomított cicájával, a Kolumbiából érkező artisták halálkerék-számukat mutatják be, Loránt és Júlia gurtnival, a kínai akrobaták pedig lasszóval és meteorral színesítik előadásukat. A fesztivál mindkét műsorát a Baross Imre Artistaképző diákjai nyitják meg.

Az első Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált 1996-ban tartották, a rendezvény háromnapos volt. Azóta kétévente rendezik meg, hiszen ennyi idő szükséges ahhoz, hogy egy-egy új szám elkészülhessen és eredményes legyen a megmérettetésen. A fesztivál öt versenynapból áll, ezalatt nyolc előadást tartanak, beleértve a gálaműsort is.

A fesztiválhoz kapcsolódva konferenciát szerveznek Cirkuszi gyűjtemények helyzete Magyarországon és a világban címmel hétfőn a budapesti Hotel Benczúrban, a cirkusz épülete előtti sátorban pedig fotókiállítás látható a cirkusz sokszínű világáról.


(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Ne aggódj, ma nem jön el a világvége. Ausztráliában már holnap van. "
Charles Schultz
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ