Hírek

Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben lép fel az utazó társulat - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Cirkusz az MTI-t kedden.

Hírek

Monte-Carlóban az Európai Cirkusz Szövetség (ECA) újra elnökségi tagjává választotta Fekete Pétert, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatóját.

Hírek

A szabadság, az együttműködés művészete a cirkusz, amely feszegeti az emberi test teljesítőképességének határait - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a Csodálatos Cirkuszvilág című, nemzetközi cirkusztörténeti kiállítás csütörtöki megnyitóján a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Hírek

A Fővárosi Nagycirkusz is csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amely a gyermekvédelmi szakellátásban élők munkavállalását segíti.

Hírek

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója személyében magyar zsűritag is lesz az Almati Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, Kazahsztán legnagyobb városa idén először kapott lehetőséget a rendezésre - tájékoztatta az intézmény az MTI-t pénteken.

Hírek

Újra meghívást kapott az Edinburgh Fringe-re a Recirquel; az Ima című produkciót augusztus 4. és 27. között 112-szer mutatják be a művészeti fesztiválon, ahol a társulat saját játszóhelyet kapott.

Hírek

A Recirquel Latin-Amerika elsőszámú cirkuszfesztiválján, a CIRCOS-on lép fel június 21. és 23. között Sao Paulóban, ahol telt ház előtt mutatja be a Solus Amor című produkciót - tájékoztatta a társulat az MTI-t kedden.

Hírek

Megsérült előadás közben a Magyar Nemzeti Cirkusz egyik artistája csütörtök este Szolnokon, a rendőrség nyomoz - olvasható a szoljon.hu hírportálon.

Hírek

Szenzáció címmel indítja országjáró turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz szerdán Budapesten; a jótékonysági főpróba bevételét az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára ajánlja fel az utazó társulat.

Hírek

Fennállásának 45. évfordulóját ünnepli a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál január 20. és 29. között; a Cirkusz Világszövetség és az Európai Cirkuszszövetség (ECA) a rendezvényen tartotta pénteken éves közgyűlését - közölte a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ szombaton az MTI-vel.

Hírek

Hároméves előkészítés után létrejött a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívum. A cirkuszi tudományos tár megalapítása és az 1000. kötet könyvtári állományba vétele alkalmából emléktáblát avattak csütörtökön, a tudomány világnapján a Fővárosi Nagycirkuszban.

Hírek

Jókai Mór Melyiket a 9 közül? című novellájából készült karácsonyi összművészeti mesejátékot mutat be szombaton a Fővárosi Nagycirkusz (FNC), amely a premier hétvégéjén számos programmal várja a közönséget.

Hírek

A látvány egyidejű elmesélésével, vagyis audionarrálással megvalósuló előadással segítik a vakokat és a gyengénlátókat a Fővárosi Nagycirkuszban: az úttörő kezdeményezéssel a látássérült emberek hátrányait akarják enyhíteni, egyenlő esélyeket akarnak biztosítani nekik - olvasható a Fővárosi Nagycirkusz csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Ezüst díjat nyert a Buti Olivér és Jagudits András artista páros ugródeszka produkciójával Párizsban a 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen - közölte a Fővárosi Nagycirkusz vasárnap az MTI-vel közleményében.

Hírek

A China National Acrobatic Troupe biciklis csoport és a deszka zsánerrel fellépő Troupe Zola mongol artistacsoport kapta az arany díjat a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál hétfői díjátadó ünnepségén.

Hírek

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Január 10. és 15. között négy különböző show, tudományos konferencia, valamint cirkusztörténeti kiállítás helyszíne lesz a Fővárosi Nagycirkusz és a Vajdahunyad vára.

Hírek

Ifjabb Nereus Lajos kapta idén a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által alapított Karádi-díjat, amellyel az év kiemelkedő magyar artistaművészét tünteti ki minden évben.

Hírek

Hétvégén Balatonlellén gálaműsorral a Magyar Nemzeti Cirkusz, Zamárdiban világrekor kísérlettel és kardnyelővel a Richter Flórián Cirkusz, Budapesten pedig a Fővárosi Nagycirkusz a sztyeppék világának megidézésével készül a cirkuszok éjszakájára.

Hírek

OVO című előadásával tér vissza jövőre Budapestre a Cirque du Soleil. A világhírű újcirkuszi társulat produkciója 2024. február 8-tól 11-ig lesz látható az MVM Dome-ban.

Hírek

Az ukrán cirkuszigazgatók Budapesten, a Fővárosi Nagycirkuszban tartották nemzetközi találkozójukat az oroszok által országuk ellen indított háború miatt.

Hírek

Főiskolai diplomát szerezhetnek az artistaművészek; a továbbtanulni vágyók három szakon, lovasakrobata képzésen, bohócművész és cirkuszi táncos szakon kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Hírek

Március 15-én a Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 29. országos turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a kilencállomásos országjáráson a Szenzáció című műsort láthatja a közönség - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Cirkusz az MTI-t kedden.

Hírek

Az orosz-ukrán háború ellehetetleníti a Yaskrava Arena Dnipra - Fényes porond Dnipro nemzetközi gyermek-cirkuszfesztivál ukrajnai megrendezését, ezért Olga Oblasova, a fesztivál igazgatójának kérésére a Fővárosi Nagycirkuszban január 2-án és 3-án kerül sor a fiatal tehetségek egyik ugródeszkájaként szolgáló esemény megrendezésére - tájékoztatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ az MTI-t.

Hírek

A nyugdíjas artistákat segíti a Fővárosi Nagycirkusz november 6-i Melyiket a kilenc közül? című előadása, amelynek teljes bevételét a rászoruló művészek kapják.

Hírek

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész - tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ A szerelem buzgó megfeledkezés mindarról, ami rajta kívül van."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ