Elhunyt Domonkos Zoltánné
Dátum: 2008. október 6., hétfő, 16:20
Életének 93. évében elhunyt Domonkos Zoltánné, a híres Dedi bohóc partnere és özvegye, az Artistaképző volt munkatársa - tudatta a Magyar Cirkusz és Varieté Kht., valamint a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola.

A művészházaspár sokat szerepelt a Fővárosi Nagycirkuszban a II. világháború előtt és után is. Abban az időben nagyon népszerűek voltak. Domonkos Zoltán Dedi bohócként lépett fel. Felesége sztepptáncos volt. Ketten együtt zenés-táncos számokat adtak elő. Domonkos Zoltánné magas nő volt, míg férje alacsony, ezért a testmagasságukból adódó különbséget is felhasználták közös produkcióikban - mondta Domonkosné Görög Mária, a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója.

Domonkos Zoltán az Artistaképző igazgatóhelyetteseként is dolgozott, korán elhunyt. Felesége sztepptáncot tanított az iskolában, majd más feladatokat látott el. Az utóbbi 20 évben visszavonultan élt.

Domonkos Zoltánné hamvasztás utáni búcsúztatása október 21-én délelőtt fél tízkor lesz a Rákoskeresztúri Új Köztemető 53-as szóróparcellájában.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ