7. Rippel világrekord
Dátum: 2008. október 14., kedd, 19:22
A világhírű Rippel testvérek 2004 óta rendszeresen ámulatba ejtik a közönséget lélegzetelállító világrekordjaikkal. Október 19-én, a Papp László Sportarénában tartandó Arénap rendezvényen immár a 7. rekordkísérletüket mutatják be.
Az extrém akrobatika koronázatlan királyainak rekordkísérlete a 7-es szám bűvöletében zajlik majd, hiszen a hét 7. napján, este 7:07 perckor, hét shaolin pap kíséretében kezdik meg a nagy attrakciót. A testvérpárt egy motor húzza majd a magasba, ahol egy imbolygó vasszerkezeten kell majd helytállniuk.

„Hónapok óta készülünk a 7. világrekordunkra, hiszen amellett, hogy a produkciónkkal szeretnénk elvarázsolni a közönséget, a testi épségünk még fontosabb. Így rengeteg gyakorlás kell ahhoz, hogy biztonságos és szemet gyönyörködtető legyen az attrakció. A kertemben felállítottam egy hatalmas vaskeretet, ehhez készíttettünk egy szerkezetet, amely a vaskerettel együtt a magasba emel bennünket, így modellezzük a 7. világrekordunkat. Hiszen a produkció lényege az, hogy október 19-én, a Papp László Sportarénában az említett vaskereten bemutatunk egy emelést, miközben egy szerkezet egyre magasabbra és magasabbra húz bennünket. A cél, hogy az Aréna magasságáig, azaz 25 méterig eljussunk, és minél tovább tudjam tartani a testvérem. Ugyanis eddig Viktor tartott engem, de most megfordítottuk, és én fogom tartani őt” – meséli Rippel Ferenc.

Amennyiben sikeres lesz a 7. világrekord, azt közjegyző fogja hitelesíteni. A testvérek egészségi állapotát Dr Kator Miklós orvos kíséri figyelemmel, aki a helyszínen, a rekordkísérlet előtt orvosilag felülbírálhatja, képesek-e a fiúk mind mentálisan, mind erőnlétileg a világrekordra.

A Rippel rekordok

A Rippel testvérek immár 4 éve rukkolnak elő egyre veszélyesebb és látványosabb világrekordokkal. Az extrém akrobata páros azt tervezte, hogy tíz világrekord kísérletet hajt végre, amelyből eddig már hat megvalósult. Először 1 perc 27 másodpercig álltak „kéz a kézben”, majd 4 perc 24 másodpercig „nyak a nyakon”. Ezt követően egy helikopter aljára erősített vasszerkezet színpadán „oldal mérlegtartást” hajtottak végre 19 másodpercig. A 4. rekordjukat egy 60 km/h sebességgel haladó Nohab dízelmozdony közé erősített platós pőrekocsin valósították meg, „hát a háton” pozícióban 11 perc 25 másodpercen keresztül. Utána egy száguldó kamion mögé erősítve „hátsó mérlegtartásban” 6 perc 15 másodpercig tartották egymást. Legutóbbi rekordjuk a Fogathajtó Lovas Világkupán zajlott le, amikor egy négy lóból álló fogat mögé erősített állványon 40 km/h sebességgel 1 perc 08 másodpercig felkarállást mutattak be.

További információ: www.arenap.hu; www.rippel.hu;

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ