Körforgás a korongon
Dátum: 2008. december 10., szerda, 8:17
A Gaff Aff szemet gyönyörködtető, egyszerre burleszk-szerűen humoros és metszően kritikus cirkusza lendületet ad az új esztendőnek! Karton-kavalkád és egy csetlő-botló kishivatalnok – napi körforgás egy hatalmas lemezjátszó korongján.

Mellette Dimitri de Perrot cserélgeti sorra a lemezeket élőben. A Gaff Aff leginkább egy különleges körhintához hasonlítható, amelyben költészet, humor, zene, cirkusz, képzőművészet és tánc forog a szemünk előtt.

„Minden előadásunk díszlete mozog, az élet valamely hétköznapi terét jeleníti meg. Minket leginkább az ember, a környezete, a viselkedése érdekel, ezeket az adottságokat igyekszünk kihasználni a mozdulatok nyelvén, szavak nélkül.”

Martin Zimmermann és Dimitri de Perrot már törzsvendégnek számít a Trafó színpadán: 2003 („Gopf”) és 2005 („Hoi”) után most újra kellemes káoszt teremtenek a nagyteremben. Zimmermann eredetileg díszlettervezőnek tanult, majd a neves franciaországi cirkusziskolában (C.N.A.C.) tökéletesítette színpadi tudását. A Compagnie Anomalie alapító tagja volt, játszott Nagy József a „Kaméleon sikolya” című előadásában, önálló koreográfiákat 1998 óta készít. Dimitri de Perrot gimnazista kora óta lép fel mint DJ, 2005-ben Zürich az év muzsikusának választotta a pop/rock/jazz kategóriában.

Újcirkuszi programsorozatunkban mutattunk már japán-francia lírai előadást, egyszemélyes finn cirkuszt körporonddal-vasgolyókkal, francia légtornászt karabinerekkel, most a svájciakon a sor, februárban pedig újabb finnek és franciák érkeznek, ezúttal videotechnikával és zsonglőr-mutatványokkal felfegyverkezve.

Az egyik előadás után Novák Eszter rendező beszélget az alkotókkal. Mindenkit szeretettel várunk!

Írta, rendezte és előadja: Martin Zimmermann & Dimitri de Perrot
Koreográfia: Martin Zimmermann
Zene: Dimitri de Perrot
Díszlet: Zimmermann & de Perrot
Világítás: Ursula Degen
Hang és elektronika: Andy Neresheimer


Előadások:

2009.01.04 20:00
2009.01.05 20:00
2009.01.06 20:00

Helyszín: Trafó Nagyterem

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amit a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet."
Márai Sándor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ