Saolinshow a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2009. január 21., szerda, 15:30
Shaolin Kung Fu Show címmel a kínai harcművészetet, a kungfut ismerteti meg a nézőkkel a Fővárosi Nagycirkuszban látható nagyszabású bemutató; az előadás premiere szombaton lesz.

A kungfut már mindenki ismeri, de csak hallomásból, s ennek az előadásnak éppen az a célja, hogy eloszlassa a félreértéseket - mondta el a sajtószóvivő az intézményben tartott szerdai tájékoztatón. Pósfai Zoltán hangsúlyozta: Magyarországon ilyen magas színvonalú bemutatót még nem láthatott a publikum.

A 21 fős társulat legifjabb tagja 10 éves, a legidősebb, akit a cirkusz porondján is láthat a közönség, 78 esztendős, a többi tag életkora 20 és 25 év között mozog. A kínai harcművészek minden nap 8 órát gyakorolnak - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az egyik kínai saolintemplomból érkező harcművészek bemutatójában egyebek mellett a saolin szerzetesek 18 gyakorlata, a Saolin-templom legendája, fegyveres és fegyvertelen harcok, a bot használata, csoportos pajzs- és pallosgyakorlatok kápráztatják el a közönséget.

A test belső energiáinak felfedezése mellett a nézők betekintést nyernek a saolin alapfegyverek - köztük az ostor, a páros szablya, a kétélű egyenes kard, a kilencágú lánckorbács - használatába, s megismerhetik a 10 esztendős ifjú harcos hajlékonyságát, amint nyakába teszi két lábát, kitekeredik, majd egy pillanat alatt visszaáll a kiinduló helyzetbe.

Az előadás átrepíti a nézőt az időn, amint a gyermek belép a Saolin-templomba, megismeri, gyakorolja, elsajátítja a tudást, a harci művészet mellett a filozófiát is, majd a bemutató végén a fiatalember elhagyja a kolostort - közölték a tájékoztatón.

A harcosok viselete is sajátos: a gyermek fehér, az öreg mester sárga, a többiek narancsárga ruhát viselnek; derekukon fekete öv, lábukon fehér bocskor feketével átkötve a jellemző viselet.

Pósfai Zoltán elmondta: a társulat 10 éve már járt Magyarországon, ezen kívül egy európai országban mutatták be tudásukat, showműsorukat, mégpedig Görögországban.

A Shaolin Kung Fu Show 3 héten át, február 15-ig szórakoztatja a magyar közönséget.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„A holtak kötelessége felnyitni az élők szemét."
Maurice Maeterlinck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ