Kalapács alá kerül Marcel Marceau hagyatéka
Dátum: 2009. április 1., szerda, 10:11
Elárverezik a legendás pantomimművész, a két éve elhunyt Marcel Marceau hagyatékát; "Monsieur Bip" kincsei közül a keserédes bohóc jelmeze is kalapács alá kerül a kétnapos májusi aukción.

A világhírű pantomimművész fehér nadrágja, csíkos trikója és szürke inge 1500 és 2000 euró (mintegy 460 ezer és 600 ezer forint) közötti áron kelhet el - számolt be hétfőn az árverést bonyolító Drouot Richelieu aukciósház. A híres jelmez mellett elárverezik a pantomimművészt ábrázoló fényképeket, az általa készített festményeket és rajzokat, különböző álarcait, Japánból származó babáit, könyveit, leveleit, de még bútorait is.

A május 26-án és 27-én rendezendő árverés előtt egy nappal a nagyközönség is megtekintheti a darabokat. Összesen 700 tétel kerül kalapács alá, az aukciósház 200-300 ezer euró (mintegy 60-90 millió forint) közötti bevételre számít. Az eladásra kínált darabok között pár eurocent értékű tárgyak is vannak, a tételek nagy része a művész észak-franciaországi Bercheres-sur-Vesgres városkában lévő otthonából származik.

Marcel Marceau (1923-2007) a második világháború után találta ki Monsieur Bip híressé vált tragikomikus alakját, a figurával évtizedeken át varázsolta el közönséget. Az ötvenes és hatvanas években az ő pantomimtársulata volt az egyetlen a világon. Marceau a némafilmek korszakának nagy csillagaiból merített ihletet művészetéhez.(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„Akkor vagyunk a legnevetségesebbek, amikor a legkomolyabban vesszük magunkat."
Jack Lemmon
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ