Jubileumi gála ráadás a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2009. október 1., csütörtök, 13:38
Jubileumi gála ráadás címmel új műsor látható szombattól a Fővárosi Nagycirkuszban; az előadás - amelyben rengeteg állat látható, még zebra és kenguru is - az intézmény 120. évfordulójához kapcsolódó, az elmúlt fél évben ment előadás folytatása, és sok tekintetben arra épül.

Afrikai elefántok, tevék, láma, zebra, kígyó, majom, és kenguru is szerepel a műsorban, amely az állatos produkciók mellett Henri Ayala venezuelai művészre épül: ő a bohóc, ugyanakkor testvére és édesapja társaságában magasdrót számot is előad - mondta Pósfai Zoltán, a Fővárosi Nagycirkusz sajtószóvivője a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, az idén február végétől hét hónapon át játszott Jubileumi gála nagy sikerrel, állandó telt házzal ment, ezért is gondoltak arra, hogy valamilyen formában folytatni kellene a Fővárosi Nagycirkusz 120. születésnapjához köthető műsort.

A Jubileumi gála ráadásban - amelynek első előadása szombaton lesz, és a program 2010. január 3-ig tart - az előző műsorhoz hasonlóan szerepel a már említett Henri Ayala, az ugródeszkaszámot bemutató Hungária csoport, a hulahoppkarikás számmal fellépő Kiss Kata, a rúdegyensúlyozó Duo Orlóczy, Kristóf Krisztián zsonglőr, valamint az Otgontsetseg néven ismertté vált három mongol hajlékony akrobata hölgy.

Új fellépő a műsor első részében majmokat és kígyókat idomító, a második felvonásban zebrával, tevével, lámával és kenguruval fellépő orosz Garaginjan, a kézen egyensúlyozást tökélyre fejlesztő és biztosítókötél nélkül balansztrapézon is dolgozó, régi cirkuszi dinasztiából származó Axt Elizabeth, illetve az afrikai elefántokkal fellépő német Spindler. Utóbbi azért számít különlegesnek, mert cirkuszokban szinte mindig a jóval könnyebben idomíthatónak tartott indiai elefántok láthatók.

Megújult a cirkusz nézőtere: a porondszékeket kényelmes, párnás ülőhelyekre cserélték. Varjasi László, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója újságíróknak elmondta, hogy ezt pályázati pénzből tudták megoldani és mintegy 20 millió forintba került. A változtatások részeként nőtt a széksorok közötti távolság is.

A sajtótájékoztatón bemutatták Dohi Tamás A ligeti porond - 120 év története című kiadványt, amely elsősorban a fővárosi cirkusz legújabb, 1971-ben kezdődött korszakára koncentrál, de számos érdekességet kínál korábbi évtizedekből is. A könyvet a tervek szerint angol nyelven is ki fogják adni.

Varjasi László beszámolt arról is, hogy a Liget 2011-ben ünnepli 200. születésnapját és ebből az alkalomból öt városligeti intézmény - a Fővárosi Nagycirkusz, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Budapesti Vidámpark, a Széchenyi Fürdő, a Széchenyi Kertvendéglő - összefogott és létrehozta a Liget Kártyát, amellyel ezek a helyek összességében olcsóbban látogathatóak. A már kapható Liget Kártya ára 1 napos változatban 7500 forint, 2 napos formátumban 9500 forint; ezek a Vidámpark novemberi bezárása után ezer-ezer forinttal olcsóbbak lesznek.



(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A mozi olyan, mint az élet, csak az unalmas részeket kivágták belőle."
Alfred Hitchcock
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ