Cirkuszszínház – Családi körben
Dátum: 2010. április 6., kedd, 12:56
Az Alternatív Cirkusziskola végzős növendékei (a Hippodrom Társulat) minden évben egy-egy új vizsgaelődást készítenek, melyet hat-nyolc előadásban mutatnak be közönség előtt. Idén április 16-án este 20-órakor, a cirkuszművészet hivatalos fellegvárában, a Fővárosi Nagycirkuszban mutathatják be tudásukat, s előadásukat Családi kör címmel.

A Hippodrom Társulat az Alternatív Cirkusziskola végzett növendékeiből alakult. Az Alternatív Cirkusziskola egy 8 éve működő alternatív artista képzés, melynek elsődleges célja, hogy hazánkban is megteremtse az úgynevezett cirkuszszínházi műfaj alapjait. A cirkuszszínház ötvözi a cirkusz világát és a drámai műfajokat, a cirkusz kifejezés-rendszerét használja drámai helyzetek megjelenítésére. Ez az új műfaj az utóbbi időben nagyszámú közönséget hódított meg magának világszerte.

A Hippodrom Társulat artista-színészei vettek részt Presser Gábor életmű koncertjén a Sportarénában és egyéb szerzői estjein is, valamint az Utca-szak Társulat Magyarország hősei című commedia del arte színjátékában, mellyel szerepeltek utcai performanszokban, falvakban és börtönökben. A napokban újabb nagy feladatra készülnek, fellépnek Hobo legutóbbi nagysikerű lemeze, a Circus Hungaricus sátorcirkuszban megrendezett nagyszabású, színészekkel, táncosokkal, zenészekkel közösen megrendezett koncert-színházi előadásában.

A Cirkusziskola növendékei minden évben egy-egy új vizsgaelődást készítenek, melyet hat-nyolc előadásban mutatnak be közönség előtt. Nagy megtiszteltetés számukra, hogy idén cirkuszművészet hivatalos fellegvárában, a Fővárosi Nagycirkuszban mutathatják be tudásukat, Családi kör címmel.

Az Alternatív Cirkusziskola sajátos filozófiával tekint s cirkuszra, a cirkuszi számokat ősi jelképekként fogja fel, a cirkuszt szakrális, rituális eseménynek, ahol a csoda valóban a test korlátainak legyőzésével történik meg, a létformák határainak átlépésével.

 

 

Közreműködők:

André Rolland, Bagira, Csikós Nóra, Kecskés György, Kovács Eszter,
Kozma-Bognár Sándor, Tas Gergely, Vén Júlia

Kreatív alkotók:

Koncepció: Bóna László, Tímár Kriszta
Rendező -
Bóna László
Cirkusztechnika, koreográfia -
Vincze Tünde
Zene -
Földvári Balázs

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ