A perspektívák zsonglőrei
Dátum: 2006. április 25., kedd, 9:52
A gravitáció és az illúzió uralkodik (vagy mégsem?) ebben a zsonglőrködéssel, akrobatikával és térbeliséggel dolgozó darabban. Egy tökéletes – matematikai pontossággal készített – terv, melyből nem hiányozhatnak a kung-fu jelenetek, sem a Mátrixra és a japán animékre tett utalások. Új cirkusz és invenciózus díszlet ezúttal franciásan, a Trafóban.
A Plan B a cirkusz, a tánc, a videóvetítés, a zsonglőrködés és az optikai illúzió elemeit ötvözi. Meglepő trükkök és állandó átalakulás szemtanúi lehetünk, míg a szereplők nemcsak a gravitáció törvényeivel, hanem különböző perspektívákkal is zsonglőrködnek.

A fantázia világába kalauzoló darab egyszerre lenyűgöző és szellemes.
A társulatot, mely nevét Beethoven utolsó, 111. szonátájáról kapta, 1999-ben alapította Aurélien Bory, Oliver Alenda és Katja Werhlin. Munkájukat a kezdetektől fogva élénk érdeklődés kísérte és először Franciaországban, majd világszerte mind a közönség, mind a szakma körében sikert arattak. Rangos nemzetközi fesztiválok állandó vendégei, Magyarországon első ízben a Trafó Kortárs Művészetek Háza színpadán mutatkoznak be.

2006. május 11-13. (Cs-Sz) 20:30h                   Trafó
Compagnie 111 (F): Plan B / új cirkusz

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Mondd csak meg, ki csodál, s én megmondom, ki vagy."
Sainte-Beuve
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ