Újra Budapestre jön a Cirque du Soleil!
Dátum: 2010. december 3., péntek, 8:08
December 8-án tartja a Saltimbanco című showműsor első előadását a Cirque du Soleil a Papp László Budapest Sportarénában. A műsort az érdeklődők december 8-án, 9-én és 10-én 20 órától, december 11-én 16 és 20 órától, 12-én pedig 17 órától láthatják - tájékoztatott a fellépéseket szervező Live Nation.

A show felszerelését 16 kamionnal szállítják városról városra, a produkcióval közel 2500 jelmez utazik, de speciális színpadi elemek és erősítőgépek tartoznak hozzá. Az akrobatáknak a színpad mögött közvetlenül külön bemelegítő helyiséget rendeztek be trapézzal, rudakkal, gyűrűkkel, futógépekkel és tornaszőnyeggel, hogy minden alkalommal tökéletes fizikai állapotban léphessenek színpadra. Mivel az előadáson az emberi teljesítőképesség határait feszegetik, ráadásul 99 százalékban nem használnak biztosítóköteleket sem, így egy speciális sportorvos is folyamatosan készenlétben áll a színfalak mögött.

A társulat kéri a nézőket, hogy a fényképezőgépek és a vaku használatát mellőzzék, hiszen az kifejezetten veszélyezteti az artisták biztonságát és koncentrációját. A biztonsági emberek már a kapuknál szűrik a fényképezőgépeket, ha valaki mégis fotózna az előadás alatt, azt a teremből kikísérik.

A Saltimbanco a kanadai Cirque du Soleil (Napcirkusz) legrégebben futó és leglátványosabb showműsora. Elnevezése a "saltare in banco" kifejezésből ered, amelynek jelentése "ugrás a színpadra". Az előadás, amelyet a nagyvárosok felépítése és lakóinak sokszínűsége inspirált, határozott képekkel és karakterekkel viszi utazásra a nézőket egy álomvilágba.

A Saltimbancót először 1992-ben mutatták be Montrealban, az ezt követő tizennégy évnyi sátras turné ideje alatt mintegy 9,5 millió néző látta. 2007-ben átgondolták és felújították az előadást: ezáltal nagyobb méretű, újszerű hang- és fényhatásokat felvonultató akrobatikus arénashow vált belőle. Óriási, több mint hétszáz négyzetméteres, félköríves színpadon játszódik, az aréna teljes magasságában légtornászok, zsonglőrök és rúdakrobaták játszanak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ A bölcs udvariassága, hogy színleli a középszerűt."
Balázs Tibor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ