Káprázat és csoda
Dátum: 2011. április 1., péntek, 12:11
A fenti címmel újra Budapesten látható az orosz vízicirkusz, Jana Sevcsenko vízirevü-fantáziája. A többi közt fókát, macskákat, galambokat, krokodilt és óriáskígyót felvonultató show április 2-ától augusztus 28-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban.

Kristóf Krisztián, a cirkusz művészeti vezetője elmondta: az orosz társulat 2003-ban és 2007-ben járt már Magyarországon, most azonban egy felújított műsorral tértek vissza. „A fiatal rendező felfrissítette az előadást, új a koreográfia és újak a kosztümök” – ismertette az igazgató, hozzátéve: Budapest élő zenével járult hozzá a show-hoz. „Ebből persze akadnak problémák, az állatok ugyanis másként reagálnak a valódi dob frekvenciáira, mint mondjuk egy olyan zenére, ami hanglemezről szól” – magyarázta. Az igazgató megemlítette, hogy az orosz társulat nevéhez fűződik a Fővárosi Nagycirkusz legnagyobb közönségsikere az elmúlt tíz évben. A korábbi előadásokat mintegy 250 ezer néző látta.

Az előadáshoz 200 ezer liter vizet engedtek a cirkusz színpadára, a produkció egyszerre zajlik a vízben, a levegőben és a vízi színpadon – emelte ki Kristóf Krisztián, aki szerint számukra is hatalmas kihívás a műsor technikai hátterét biztosítani. „Nagyon bonyolult technikailag az előadás, hiszen a színpadi jelenlét állandó, ráadásul sok motor dolgozik egyszerre, roppant összetett a technika összeszerelése is” – jegyezte meg.

Szergej Prinyeckij, az orosz csapat artistája, az előadás egyik főszereplője elmondta: nagy öröm harmadszorra Budapesten fellépni. Mint fogalmazott: a technika összeszerelése már nem okozott gondot, az állatoknak volt a legnehezebb kibírni a hosszú utat. Ő lép fel a két legveszélyesebb állattal, egy óriáskígyóval és egy krokodillal. A produkcióról úgy vélekedett, hogy az nem veszélytelen, jól ki kell ismerni az állatokat. „A hüllőket nem lehet idomítani, inkább meg kell figyelni a szokásaikat, a viselkedésüket. De még így is elég veszélyes a mutatvány, hiszen bármikor beleharaphatnak a kezedbe” – mesélte az artista, aki 13 éves kora óta dolgozik a cirkuszban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ