A madárház varázslatában
Dátum: 2011. április 22., péntek, 7:08
Végre hazánkban is láthatjuk a Cirque du Soleil óta legérdekesebb, legváltozatosabb élményszínházi társulatnak mondott, las vegas-i Cirque Mechanics produkcióját: április 29-én, a RaM Colosseumban lesz a Birdhouse Factory című előadásuk közép-európai premierje.

A Cirque Mechanics fantasztikus, látványos darabjaiban zene, színház, tánc és cirkusz ötvöződik – sok-sok humorral. A Birdhouse Factory története1935-ben játszódik; egy gyárba berepülő madár megsérül, és a munkások ápolni kezdik. A váratlan helyzet arra sarkallja őket, hogy kitörjenek a futószalag melletti monotóniából és felfedjék igazi énjüket – cirkuszi eszközökkel. Láthatunk bohócokat, pantomimeseket, akrobatákat és zsonglőröket, akik benépesítik, életre keltik a gyárat.

A rendező, a Cirque du Soleil-ből is ismert Chris Lashua - és alkotótársa, Aloysia Gavre - a kora huszadik századi gépeket - kerekeket, csörlőket stb. - is segítségül hívta a show kitalálásakor; sőt, Charlie Chaplin Modern idők című filmje, a képregényszerző Rude Goldberg grafikái és a mexikói Diego Rivera festményei is komoly szerepet kaptak a színpadi látvány kialakításában. A gépek és az akrobaták bámulatos együtt-mozgása az előadás mind a 90 percére leköti a nézőt, és a gyár monoton világából végül egy csodálatos „madárház” rajzolódik ki a szemünk előtt.

Az előadás minden korosztály számára, gyerekeknek 4 éves kortól ajánlott!

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Csak ámulunk, hogy elmúlunk. "
József Attila
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ