Összedőlt a viharban egy cirkuszi sátor Pécsen
Dátum: 2011. szeptember 20., kedd, 7:43
Összedöntött egy cirkuszi sátrat a hirtelen feltámadt viharos szél hétfőn Pécsen, de senki nem sérült meg.

"Ez nem is egyszerű vihar, hanem tornádó volt. Megemelte a sátrat és a pótkocsit, megtekerte, majd a földhöz vágta" - mondta Ádám Mátyás, az Adam,s cirkusz igazgatója az MTI tudósítójának a helyszínen, miközben a zuhogó esőben szemlélte a romokat. Hozzátette: a felesége és a násza az utolsó pillanatban jött ki az építményből.

Úgy véli, az Expo Center külső parkolójában egyébként szakszerűen felállított sátor fémszerkezete menthető, de a ponyva biztosan tönkrement, a kárukat ötmillió forintra becsülik.

"Biztosítást nem kötnek velünk, miután egy cirkusszal néhány évvel ezelőtt hasonló eset történt. Hogy mi lesz ezután? Semmi. Éhen halunk, mert nem bírunk dolgozni" - mondta megrendülten.

A tizennyolc tagú társulat hetente hat előadást tart főként Magyarországon, de gyakran szerepelnek külföldön is. "Pécsre szerdán érkeztünk. Eddig hat előadásunk volt, és a következő hat napra további tízet terveztünk" - mondta a cirkuszigazgató.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ