Ismét Magyarországra jön a Cirque du Soleil
Dátum: 2011. szeptember 27., kedd, 10:38
Ismét Magyarországon lesz látható a világhírű Cirque du Soleil: az utazó társulat 2012. május 17. és 20. között öt előadáson mutatja be Alegría című darabját a Papp László Budapest Sportarénában.

Az Alegría a Cirque du Soleil nemzetközileg ismert produkciója, amely már több mint tízmillió embert szórakoztatott világszerte. Az Alegría szó spanyol eredetű, boldogságot, örömöt, örvendezést jelent; az előadáson 17 különböző ország 55 artistája mutatja be a lélegzetelállító műsorszámokat - tájékoztatta a szervező Live Nation kedden az MTI-t.

A produkció része a szinkron trapéz szám, valamint a rendkívül energikus légtornász produkció, amelyekben a gravitációval dacolva repülnek és szaltóznak több mint 12 méter magasan a színpad felett. A Power Track elnevezésű precíz koreográfiával a színpadba rejtett trambulin nyújtotta lehetőségeket használja ki a társulat. Az orosz rúdszámban az artisták látványos bukfenceket és szaltókat mutatnak be a levegőben repkedve és a rudakon landolva.

Budapesten, a sportarénában 2012. május 17-én, 18-án és 20-án egy-egy, 19-én pedig két előadást láthat a közönség.

A Cirque du Soleilt egy húszfős, utcai előadóművészekből álló csoport alapította 1984-ben, a szervezetnek jelenleg ötezer alkalmazottja van, amelyből több mint 1300 artista, a világ 50 különböző országból. A társulat különböző előadásait eddig több mint 100 millió néző látta öt kontinens több mint 300 országában. A Cirque du Soleil nemzetközi központja Montrealban, Kanadában található.

A cirkusz 2007-ben és 2008-ban Delirium című produkciójával, tavaly pedig Saltimbanco című nagyszabású akrobatikus darabjával lépett fel Magyarországon. A kortárs cirkusz jelentős képviselőjének számító társulat előadásainak jellegzetessége a karakterek és a történet erős szerepe, a fellépő állatok hiánya, az élő zene, valamint a személyre szabottan, Montrealban kézzel készített jelmezek, cipők és más kellékek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ