Programok a cirkusz világnapján
Dátum: 2012. április 17., kedd, 23:47
Zsonglőrök, bűvészek, bohócok hívják közös játékra az érdeklődőket szombaton a cirkusz világnapján a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon, a benti előadásokra féláron vásárolhatók jegyek a helyszínen.

A cirkusz épülete előtt felállított szabadtéri színpadon a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékeinek előadásával indul a műsor, majd fellépnek a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia ifjú artistái, a tatai Talentum Iskola diákjai, és lesz alternatív cirkuszi produkció is. A közönség megismerkedhet híres európai cirkuszdinasztiák tagjaival, így a hetvenéves családi tradíciót folytató zenebohócokkal, a Rastelli fivérekkel és az olasz Saabel családdal. - közölte az intézmény az MTI-vel.

A Corodini Országos Bűvészegyesület bűvészeitől különféle trükköket leshetnek el a nézők, a Magyar Zsonglőregyesület tagjai bemutatójuk után pedig zsonglőrködni tanítják a gyerekeket. A Reflexshop munkatársai jojózást oktatnak, a gyerekek pedig lerajzolhatják kedves cirkuszi élményüket és fizimiskájuk átalakításával pillanatok alatt maguk is bohóccá válhatnak. A cirkuszrajongók a kivetítőn és a Cirkusz a javából című előadások előtt megtekinthetik a különleges kamerával forgatott videofilmet, amely testközelből mutatja be a cirkuszművészetet.

A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden év áprilisában, a harmadik szombaton tartják a cirkusz világnapját azzal a céllal, hogy felhívják a közönség és a kultúrpolitika képviselőinek figyelmét a cirkuszművészet értékeire.

A világnapon indul útjára a Cirkuszmisszió, a hazai cirkuszművészek ismeretterjesztő és cirkuszt népszerűsítő kampánya. A Magyar Cirkuszművészeti Tanács által életre hívott mozgalom célja, hogy minden generációval megszerettesse a cirkuszt, és felhívja a figyelmet annak sokféleségére.

A cirkusz világnapján a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira féláron vásárolhatók jegyek a helyszínen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A kitüntetés olyan, mint a bomba; felülről dobják, oszt vagy hülyét ér, vagy ártatlant."
Őze Lajos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ