Akrobatikus cirkuszszínház a Műsziben
Dátum: 2012. július 9., hétfő, 23:44
Cirkuszi és akrobatikus performansszal lép fel pénteken a budapesti Művelődési Szinten (Műszi) a Ship of Fools (Bolondok hajója); a produkcióval a nemzetközi színházi társulat nemcsak elkápráztatni szeretné közönségét, de a Huntington-kór problémájára és a drámaterápia fontosságára is fel akarja hívni a figyelmet.

A Blaha Lujza téri Corvin Áruház harmadik emeletén működő alkotóközpont és befogadótér hivatalos megnyitóját csak szeptemberre tervezik, de a Műszi addig is fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy újjáépített alkotóbázisán nyáron is igényes, eredeti és kísérletező művészeti programoknak adjon helyet - közölte az MTI-vel hétfőn a kulturális központ.

A Bolondok hajóját Charles Shetcliffe alapította meg kanadai, francia és angol művészekből. A társulat tervei között szerepel, hogy európai turnén mutassák be most készülő munkájukat, amely nemcsak egyszeri performansz, de a figyelmet is fel kívánja hívni egy gyógyíthatatlan betegségre, a Huntington-kórra.

Charles Shetcliffe-nél 2008-ban diagnosztizálták az idegrendszert és a mozgáskoordinációt megtámadó kórt. A fiatal művész missziónak tekinti, hogy alkotótársaival komikus és groteszk előadással figurázzák ki a sors által rámért megpróbáltatásokat, ezzel nyomatékosítva a drámaterápia szükségességét és jótékony hatását.

Az előadás a klasszikus chaplini csavargó figurájára emlékeztető utcai helyzetekben hívja életre a szereplők álmait, vágyakozásait az izgalmas előadói térben, ahol a trombitás, hulahoppkarikás, akrobatikus és tűznyelő cirkuszi elemek is szerepet kapnak.

A Bolondok hajója pénteki fellépését egy drámaterapeuták részvételével meghirdetett beszélgetés kíséri. Az előadás részleteiről a www.muszi.org honlapon találhatnak részletes információkat az érdeklődők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ