Michael Jackson-műsorával újra Budapestre jön a Cirque du Soleil
Dátum: 2012. agusztus 2., csütörtök, 15:53
Újra Budapesten lép fel a világhírű Cirque du Soleil: a kanadai székhelyű utazó társulat ezúttal a Michael Jackson: The Immortal (Michael Jackson: A halhatatlan) című műsorát mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában 2013. február 5-én és 6-án.

A produkció Michael Jackson zenéjét és koreográfiáját kombinálja a Cirque du Soleil kreativitásával, és betekintést enged a három évvel ezelőtt elhunyt sztár életébe, zene iránti szenvedélyébe, amely örökre átalakította a popkultúrát - közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation csütörtökön az MTI-vel.

A jelenleg Észak-Amerikában turnézó Cirque du Soleil októberben Londonban kezdi európai turnéját, amely jövőre folytatódik. A produkció az idei év első hat hónapjának adatai alapján vezette az észak-amerikai koncertbevételi listát, miután 78,5 millió dolláros jegyeladást produkált. A Michael Jackson: The Immortal című műsort, amelyben több mint hatvan táncos, zenész és artista működik közre, Jamie King írta és rendezte.

A Michael Jackson Alapítvány, illetve a Cirque du Soleil együttműködésében a világkörüli turnéra készült zeneanyag, az Immortal című album tavaly novemberben jelent meg. A Kevin Antunes zenei tervező vezetésével készült munka Michael Jackson 40 klasszikus dalának újraálmodott változatát vonultatja fel.

Az album Jackson zenei hagyatékát vonultatja fel slágereinek újrakevert változataival, felpörgetett mashupokkal (két vagy több dal összemixelésével készült számokkal) és olyan, korábban ki nem adott csemegékkel, mint a Jackson 5 ABC című dalának alternatív változata vagy a They Don't Really Care About Us-hoz készült extra énekkari felvétel.

Az idei Oscar-gálán is fellépő Cirque du Soleil korábban a Beatles és Elvis Presley dalaiból állított össze műsort.

A mostani előadást íróként és rendezőként is jegyző Jamie King több Emmy-díj és MTV Video Music Award nyertese, számos videoklip koreográfusa. Az elmúlt évtizedben Madonna kreatív direktora volt, és olyan sztárok előadásait rendezte, mint Rihanna, Celine Dion, a Spice Girls vagy Britney Spears. Együtt dolgozott Ricky Martinnal, Christina Aguilerával, Mariah Careyvel, Shakirával, George Michaellel, Elton Johnnal, Diana Ross-szal és Jennifer Lopezzel is.

Az 1984-ben alapított Cirque du Soleil egy québeci székhelyű szervezet, amelynek jelenleg ötezer alkalmazottja van, köztük 1400 művész ötven különböző országból. A Cirque du Soleil hat kontinens több mint háromszáz városában fellépett már összesen több mint 100 millió néző előtt.

A cirkusz 2007-ben és 2008-ban Delirium, 2010-ben Saltimbanco, idén májusban pedig Alegría című nagyszabású akrobatikus darabjával lépett fel Magyarországon. A kortárs cirkusz jelentős képviselőjének számító társulat előadásainak jellegzetessége a karakterek és a történet erős szerepe, a fellépő állatok hiánya, az élő zene, valamint a személyre szabottan, Montrealban kézzel készített jelmezek, cipők és más kellékek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ