Richter József lett a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója
Dátum: 2012. október 31., szerda, 7:57
Richter József artistaművész, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) eddigi cirkuszművészeti főtanácsadója tölti be a Fővárosi Nagycirkusz igazgatói posztját november 4-től.

Az új cirkuszigazgató feladata a közelmúltban nemzetivé minősített intézményben a magyar cirkuszhagyományoknak és a korszerű művészeti elvárásoknak egyaránt megfelelő művészeti és intézményi rendszer kialakítása, működtetése - közölte a MACIVA kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a világhírű magyar cirkuszdinasztiából származó szakember állítja porondra 2013. január 12-én a Magyar Cirkuszcsillagok című ünnepi műsort is magyar artisták közreműködésével.

Richter József Jászai Mari-díjas artistaművész 1951-ben született és a cirkuszi családok hagyományai szerint kora gyermekkorától szülei készítették fel az artistapályára. A magyar lovasakrobata-csoport, a Richter-csoport tagjaként kezdetben szüleivel, később a Renz-famíliából származó feleségével járta a világ legnagyobb cirkuszait. A Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon 1974-ben Ezüst Bohóc-díjat nyert, majd visszavonulása után magáncirkuszt alapított, amelyet közel két évtizedig igazgatott sikeresen - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Akit szeretünk, azt egészen boldoggá, vagy ha ez nem lehetséges, egészen boldogtalanná akarjuk tenni."
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ