Új cirkuszcsarnok épül a MACIVA Művésztelepén
Dátum: 2012. november 13., kedd, 0:24
Új cirkuszcsarnok épül a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) Hungária körúti művésztelepén, az állatszámok gyakorlására szolgáló Hippodrom és a közvetlenül mellette található állatház helyén - jelentette be hétfőn Kriza Zsigmond, a vállalat ügyvezető igazgatója.

Az 1951-ben épült, mára korszerűtlenné vált objektumok bontását hétfőn kezdik meg, ezek helyén épül fel a Hungária Cirkuszcsarnok. A kétszintes, mintegy 902 négyzetméteres, 12 méter kupolamagasságú és 132 ülőhellyel rendelkező új épület lehetőséget biztosít majd az akrobatikus és levegőszámok gyakorláshoz, valamint bemutató és vizsgaelőadások helyszínéül fog szolgálni - hangzott el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A csarnokot egy átjáróhíd fogja összekapcsolni a Művésztelepen lévő másik próbateremmel. Az új építmény porondjának mérete megegyezik majd a Fővárosi Nagycirkuszéval, így lehetőséget ad arra, hogy a művészek korszerű és valós méretű térben készülhessenek fel az előadásokra - emelte ki az igazgató.

Az új cirkuszépület nemcsak a Baross Imre Artistaképző számára jelent majd nagy szakmai előrelépési lehetőséget, hanem a várakozások szerint a professzionális gyakorlócsarnokkal és művészeti bemutatkozó helyszínnel a teljes magyar cirkuszművészet is új lendületet kaphat. Az építkezés várhatóan a jövő év második felében fejeződik be.

A Hippodrom és az állatház hosszú ideje használaton kívül álló 440 négyzetméteres épületeit a magyar magáncirkuszok államosításakor építették, attól kezdve az artista- és állatszámok próbatermeként üzemeltek. A Művésztelepen az elefántházban két elefánt és egy ló kapott helyet, a vadállatházakban pedig gyakran több mint harminc tigrist, oroszlánt és leopárdot tartottak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ