Cirque du Soleil: dupla Michael Jackson-show Budapesten
Dátum: 2013. február 2., szombat, 22:57
Dupla fellépést tart Budapesten friss show-jával a világhírű Cirque du Soleil. A kanadai székhelyű utazó társulat kedden és szerdán a Sportarénában mutatja be Michael Jackson: The Immortal (Michael Jackson: A halhatatlan) című műsorát.

A produkció Michael Jackson zenéjét és koreográfiáját kombinálja a Cirque du Soleil kreativitásával, és betekintést enged a 2009-ben elhunyt sztár életébe, zene iránti szenvedélyébe, amely örökre átalakította a popkultúrát - közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation korábban az MTI-vel.

A Cirque du Soleil tavaly októberben Londonban kezdte meg új műsorával európai turnéját, a mintegy 200 fős utazó stáb Moszkvából érkezik Budapestre. A produkció a 2012-es év első hat hónapjának adatai alapján vezette az észak-amerikai koncertbevételi listát, miután 78,5 millió dolláros jegyeladást produkált. A Michael Jackson: The Immortal című műsort, amelyben több mint hatvan táncos, zenész és artista működik közre, Jamie King írta és rendezte.

A Michael Jackson Alapítvány, illetve a Cirque du Soleil együttműködésében a világkörüli turnéra készült zeneanyag, az Immortal című album 2011 végén jelent meg. A Kevin Antunes zenei tervező vezetésével készült munka Michael Jackson 40 klasszikus dalának újraálmodott változatát vonultatja fel: szerepelnek az anyagon a slágerek újrakevert változatai, felpörgetett mashupok (két vagy több dal összemixelésével készült számok) és korábban ki nem adott dalok is. A Cirque du Soleil korábban a Beatles és Elvis Presley dalaiból állított össze műsort.

A mostani, több mint kétórás előadást íróként és rendezőként is jegyző Jamie King több Emmy-díj és MTV Video Music Award nyertese, számos videoklip koreográfusa.

Az 1984-ben alapított Cirque du Soleil egy québeci székhelyű szervezet, amelynek jelenleg ötezer alkalmazottja van, köztük 1400 művész ötven különböző országból. A Cirque du Soleil hat kontinens több mint háromszáz városában fellépett már összesen több mint 100 millió néző előtt.

A cirkusz 2007-ben és 2008-ban Delirium, 2010-ben Saltimbanco, tavaly májusban pedig Alegría című nagyszabású akrobatikus darabjával lépett fel Magyarországon. A kortárs cirkusz jelentős képviselőjének számító társulat előadásainak jellegzetessége a karakterek és a történet erős szerepe, az élő zene, valamint a személyre szabottan, Montrealban kézzel készített jelmezek, cipők és más kellékek.

A legújabb színpadtechnikával és több mozgó vetítőfallal dolgozó, minden dalnál színpadképet váltó előadás alatt stroboszkópot is használnak, ködgép és különböző pirotechnikai elemek mellett.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ A szerelem buzgó megfeledkezés mindarról, ami rajta kívül van."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ