BTF - Bemutatkozik a Recirquel cirkuszszínházi csoport
Dátum: 2013. április 5., péntek, 23:50
A Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF) lép fel péntek este Cirkusz az éjszakában című debütáló műsorával a Recirquel csoport.

A cirkuszszínház új, a fiatal közönséget megszólítani szándékozó új műfaj a Művészetek Palotája (Müpa) sokféle kínálatában. A produkció középpontjában a repülés elérhetetlen vágya áll - közölte az MTI-vel a Müpa kommunikációs igazgatósága.

A meseszerű és mitikus elemeket tartalmazó történet szerint az artisták egy eltűnt cirkusz nyomába erednek. Az előadást a Müpában kialakított Fesztivál Színház különleges adottságaihoz igazítva hozták létre.

Az est rendező-koreográfusa Vági Bence. A számos hazai és nemzetközi díjjal elismert díszlettervező, Csanádi Judit a magyar főváros lassan pusztuló tűzfalaiban találta meg a mű látványvilágának kulcsát. A cirkuszmese hőseit Kasza Emese öltözteti extravagáns ruhákba, és hasonlóan eklektikus, sok stílusból táplálkozó a zenei világ, amelyet Sárik Péter komponált, és részben élőben ő is ad elő.

A Recirquel fiatal csapata a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola végzős növendékeiből jött létre, céljuk Magyarországon is meghonosítani a külföldön már igen kedvelt, fejlődő előadó-művészeti műfajt. A Budapesti Tavaszi Fesztiválon bemutatkozó együttes már dolgozott a Sziget fesztiválon, és idén ismét odavárják őket.

A rendező, Vági Bence a Liverpool Institute for Performing Arts koreográfus-rendezői szakán szerzett diplomát, vonzódik a kabaré, a revü és a cirkusz világához. Előadásaiban rendre ezekből a műfajokból merít ihletet.

A műsor szombaton is látható a Fesztivál Színházban, majd április 30-án, május 24-én és június 11-én megismétlik a produkciót.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ A hiúságnak nincsenek fokozatai, legfeljebb az ügyességnek, amellyel eltitkoljuk."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ